Ο Επασί έμαθε από το «πάθημα» του Ονάνα κι έκανε μόλις δύο κοντινές πάσες κόντρα στη Σερβία
i

Ντέβις Επασί / © Intime

Ο Επασί έμαθε από το «πάθημα» του Ονάνα κι έκανε μόλις δύο κοντινές πάσες κόντρα στη Σερβία

Κώστας Τόπας 08:48 - 29.11.2022

Ο Ντέβις Επασί επιχείρησε μόλις δύο κοντινές πάσες κόντρα στη Σερβία και κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Ριγκομπέρτ Σονγκ ο οποίος άφησε εκτός αποστολής τον Αντρέ Ονάνα, γι' αυτόν τον λόγο.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Ριγκομπέρτ Σονγκ ήρθε σε αντιπαράθεση με τον βασικό κίπερ του Καμερούν, Αντρέ Ονάνα. Ο Σονγκ ζήτησε από τον πορτιέρε της Ίντερ να παίρνει μικρότερα ρίσκα στα ματς, όταν έχει την μπάλα στα πόδια. Εν ολίγοις, να προτιμά να απομακρύνει με μακρινή μπαλιά, παρά να προσπαθεί να χτίζει επιθέσεις από την άμυνα. Κάτι που βρήκε αντίθετο τον Ονάνα...

Ετσι αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του από την εθνική του Καμερούν. Ετσι, ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Ντέβις Επασί, έκανε το ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Και προφανώς, έμαθε από το... πάθημα του Ονάνα! Κόντρα στην Σερβία, ο 29χρονος γκολκίπερ επιχείρησε 18 πάσες στο ματς με την Σερβία (28/11, 3-3), εκ των οποίων μόλις δύο, ήταν σε κοντινή απόσταση. Όλες οι άλλες ήταν μακρινές μεταβιβάσεις.

Ολοκλήρωσε τον αγώνα με επτά επιτυχημένες πάσες, έναντι 11 που έδωσαν την κατοχή της μπάλας στον αντίπαλο. Ωστόσο, αυτό ικανοποίησε τον προπονητή του, κέρδισε την εμπιστοσύνη του, αλλά και μία θέση στο βασικό σχήμα της εθνικής του ομάδας.