Μουντιάλ 2022: Σενεγάλη - Ολλανδία 0-2: Πρεμιέρα με το «δεξί» για τους «Οράνιε»
i

Ολλανδία-Σενεγάλη/©Intime

Μουντιάλ 2022: Σενεγάλη - Ολλανδία 0-2: Πρεμιέρα με το «δεξί» για τους «Οράνιε»

Sportal newsroom 20:37 - 21.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:32 - 27.11.2022

Η εξαιρετική Σενεγάλη δυσκόλεψε την Ολλανδία, η οποία εν τέλει νίκησε με 2-0 με γκολ των Χάκπο και Κλάασεν.

Η Ολλανδία μπορεί να χρειάστηκε την βοήθεια του τερματοφύλακα της, Αντριέ Νόπερτ, όμως έκανε με το «δεξί» την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Επικράτησε με 2-0 της μαχητικής Σενεγάλης, η οποία απέδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική ακόμα και χωρίς τον Σαντιό Μανέ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Μπορεί η Σενεγάλη να δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών, στην τελική προσπάθεια όμως δεν τα κατάφερε. Η Ολλανδία απέδειξε πως διαθέτει ποιότητα και το σκορ άνοιξε, στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ, ο ασταμάτητος Χάκπο με γκολ κεφαλιά, ενώ ο Κλάασεν διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Ο MVP: Ο νεαρός Κόντι Χάκπο απέδειξε γιατί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ τον έχουν βάλει στο «στόχαστρο», πετυχαίνοντας ένα γκολ όταν σηκώθηκε στον... Θεό και διεκδίκησε την κεφαλιά με την οποία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των πρωταθλητών Αφρικής. 

Από την άλλη πλευρά έπαιξε βασικός και έκανε εξαιρετική εμφάνιση ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η Σενεγάλη πραγματοποίησε 15 τελικές προσπάθειες, δηλαδή πέντε περισσότερες από την Ολλανδία.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Το ματς ξεκίνησε δυνατά, όμως όσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός σταδιακά έπεφτε. Οι δυο ομάδες κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα, όμως δεν είχαν σωστές τελικές επιλογές. Στο 19' η ομάδα του Φαν Χαλ βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, αλλά ο Ντε Γιονγκ άργησε να τελειώσει τη φάση μέσα από την περιοχή. 

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί – Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62' Ντιαλό)– Ν. Μεντί, Κουγιατέ (Π. 73' Γκέιγ), Ι. Γκέιγ – Ντιατά (73' Τζάκσον), Ντιά (69' Ντιένγκ), Σαρ 

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χαλ): Νόπερτ – Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Μπλιντ – Μπεργκχάους (79' Κουπμάινερς), Ντε Γιονγκ – Γκάκπο (90+4' Ντε Ρουμ) –Μπέργκβαϊν (79' Κλάασεν), Γιάνσεν (62' Ντεπάι).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Την επόμενη αγωνιστική Παρασκευή, 25/11, η Σενεγάλη θα αντιμετωπίσει τους διοργανωτές, Κατάρ, ενώ η Ολλανδία το Εκουαδόρ