Η Αγγλία με τριάρα κόντρα στην οικοδέσποινα Αυστραλία πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό

Αγγλία

i

Αγγλία/ ©Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Η Αγγλία με τριάρα κόντρα στην οικοδέσποινα Αυστραλία πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:57 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 16.08.2023

Με τα γκολ των Τουν, Χεμπ και Ρούσο η Αγγλία επικράτησε με 3-1 της Αυστραλίας και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (20/8). Εκεί τις πρωταθλήτριες Ευρώπης περιμένει η Ισπανία.

Η Αγγλία είναι στον τελικό! Οι «λέαινες» επικράτησαν με 3-1 της οικοδέσποινας Αυστραλίας στο Stadium Australia στο δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή (20/8) στο ίδιο γήπεδο την Ισπανία, που νίκησε στον άλλο ημιτελικό την Σουηδία με 2-1. 

Το προβάδισμα στην Αγγλία έδωσε η Έλα Τουν στο 36ο λεπτό με ένα φανταστικό σουτ που έστειλε τη μπάλα στο «γάμμα» της αντίπαλης εστίας. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τις «λέαινες» να βρίσκονται μπροστά στο σκορ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αυστραλία μπήκε πιο δυνατά, πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 63΄ μετά από απίθανη ατομική ενέργεια της Σαμ Κερ και εξαιρετικό σουτ. Η απάντηση των πρωταθλητριών Ευρώπης ήταν άμεση. Οκτώ λεπτά αργότερα (71') η Χεμπ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση μεταξύ της Κάρπεντερ και της Άρνολντ, «τρύπησε» αναμεσά τους και με όμορφο σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα της. 

Οι Matildas σπατάλησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν με κορυφαία της Κερ στο 82ο λεπτό που έπιασε το σουτ από πολύ κοντινή απόσταση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Αφού η Αυστραλία δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, ήρθε η Αλέσια Ρούσο για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα και «κλειδώσει» την πρόκριση για την Αγγλία. Μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα της Χεμπ, η 24χρονη επιθετικός έπιασε ένα δυνατό σουτ και έστειλα για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Άρνολντ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. 

Η Ισπανία είναι στον τελικό: Η «ρόχα» επικράτησε της Σουηδίας 2-1 μετά από ένα ματς - θρίλερ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13:10 - 15.08.2023

Η Ισπανία είναι στον τελικό: Η «ρόχα» επικράτησε της Σουηδίας 2-1 μετά από ένα ματς - θρίλερ

Η Ισπανία νίκησε 2-1 την Σουηδία και έκλεισε μία θέση στον τελικό της Κυριακής. Η «ρόχα» περιμένει να μάθει την αντίπαλό της, που θα προκύψει από τον άλλο ημιτελικό ανάμεσα στην Αυστραλία και την Αγγλία.

Το σύνολο της Σαρίνα Βίγκμαν μετά την κατάκτηση του Euro 2022 και της Finalissima λίγους μήνες αργότερα έχει την ευκαιρία να κρατήσει στα χέρια του και το πολυπόθητο τρόπαιο του Μουντιάλ Γυναικών!