«Τεσσάρα» από την Αυστραλία και πρόκριση στη φάση των «16»

Αυστραλία

i

Αυστραλία/ ©Photo by Will Murray/Getty Images

«Τεσσάρα» από την Αυστραλία και πρόκριση στη φάση των «16»

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:17 - 31.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:22 - 31.07.2023

Η Αυστραλία επικράτησε με 4-0 του Καναδά στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ Γυναικών και πήρε την πρόκριση στη φάση των «16». Στην επόμενη φάση του τουρνουά και η Νιγηρία, που ήρθε ισόπαλη με την Ιρλανδία.

Μπροστά σε 27.706 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Melbourne Rectangular Stadium η Αυστραλία πανηγύρισε την πρόκριση στη φάση των «16». Οι Matildas επικράτησαν με 4-0 του Καναδά στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών

Η οικοδέσποινα μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή του ματς και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 9΄ με την Χέιλι Ράσο, η οποία με σουτ μέσα στην μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-0. Η ίδια λίγα λεπτά αργότερα (39') διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της και τα προσωπικά της γκολ, καθώς μετά από κόρνερ εκμεταλλεύτηκε το αλαλούμ της άμυνας του Καναδά και έσπρωξε τη μπάλα στην αντίπαλη εστία, όντας... μέσα στο τέρμα! 

Κυρίαρχη ήταν η Αυστραλία και στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πετύχει άλλα δύο γκολ. Το τρίτο τέρμα για τις Matildas σκόραρε η Μαίρη Φάουλερ στο 58΄ με πλασέ σε κενή εστία και στις καθυστερήσεις (90+4') η Στεφ Κάτλεϊ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-0. 

Απίστευτη Ιαπωνία: «Διέλυσε» την Ισπανία με τεσσάρα και προκρίθηκε στη φάση των «16»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:17 - 31.07.2023

Απίστευτη Ιαπωνία: «Διέλυσε» την Ισπανία με τεσσάρα και προκρίθηκε στη φάση των «16»

Η Ιαπωνία «σκόρπισε» με 4-0 την Ισπανία στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Αμφότερες πήραν την πρόκριση στη φάση των «16». Ζάμπια και Κόστα Ρίκα αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Με αυτόν τον τρόπο η Αυστραλία πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, τερματίζοντας πρώτη με έξι βαθμούς συγκομιδή. Μαζί της στη φάση των «16» θα βρεθεί και η Νιγηρία, η οποία μετά την ισοπαλία με την Ιρλανδία (0-0) τερμάτισε δεύτερη έχοντας ένα βαθμό λιγότερο. Ο Καναδάς με τέσσερις βαθμούς κι η Ιρλανδία με έναν αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.