«Λαχτάρησαν» οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αλλά πήραν την πρόκριση στη φάση των «16»

Πορτογαλία - ΗΠΑ

i

Πορτογαλία - ΗΠΑ/ ©Photo by Brad Smith/USSF/Getty Images

«Λαχτάρησαν» οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αλλά πήραν την πρόκριση στη φάση των «16»

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:13 - 01.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 01.08.2023

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήρθαν ισόπαλες χωρίς γκολ με την Πορτογαλία στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Μουντιάλ Γυναικών με πήραν με την... ψυχή στο στόμα την πρόκριση στη φάση των «16». Μαζί τους και η Ολλανδία, η οποία συνέτριψε με 7-0 το Βιετνάμ.

Απίθανο ματς ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Πορτογαλία! Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο Eden Park με 40.958 θεατές να δίνουν το «παρών» στις εξέδρες στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, που φιλοξενείται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. 

Οι δις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες τα... είδαν όλα! Μολονότι ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, οι Πορτογαλίδες λίγο έλειψε να τις αφήσουν εκτός διοργάνωσης. Οι Αμερικανίδες τις ευκαιρίες που είχαν δεν τις μετουσίωσαν σε κάποιο γκολ. Όσο περνούσε η ώρα η Πορτογαλία ανέβαζε την πίεση της κι άρχισε να το πιστεύει περισσότερο. 

Ένα δοκάρι ήταν αυτό που έκρινε τελικά την υπόθεση πρόκριση! Στις καθυστερήσεις του ματς (90+1') η Άνα Καπέτα έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά σταμάτησε στο δοκάρι! Όλος πάγκος της Πορτογαλίας πετάχτηκε για να πανηγυρίσει αλλά η τύχη δεν τους έκανε τη χατίρι. Το τελευταίο σφύριγμα της Ρεμπέκα Γουέλς βρήκε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να πανηγυρίζουν ανακουφισμένες την πρόκριση και τις Πορτογαλίδες να ξεσπούν σε κλάματα, χωρίς να μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη! 

Το εισιτήριο για τη φάση των «16» τσέκαρε κι η Ολλανδία, η οποία συνέτριψε με 7-0 το Βιετνάμ και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο συγκεντρώνοντας επτά βαθμούς, δύο περισσότερους από τις ΗΠΑ. Τα γκολ για τις «οράνιε» σημείωσαν οι Λίκε Μάρτεν (8'), Κάτια Σνόις (11'), Έσμε Μπρούχτ (18', 57'), Τζιλλ Ρόορντ (23', 83') και Ντανιέλ βαν ντε Ντονκ (45'). 

«Τεσσάρα» από την Αυστραλία και πρόκριση στη φάση των «16»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15:17 - 31.07.2023

«Τεσσάρα» από την Αυστραλία και πρόκριση στη φάση των «16»

Η Αυστραλία επικράτησε με 4-0 του Καναδά στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ Γυναικών και πήρε την πρόκριση στη φάση των «16». Στην επόμενη φάση του τουρνουά και η Νιγηρία, που ήρθε ισόπαλη με την Ιρλανδία.

Η Πορτογαλία με τη συγκομιδή τεσσάρων βαθμών και το Βιετνάμ που έμεινε χωρίς βαθμό αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.