Πρώην προπονητής της ΑΕΚ αποκάλυψε τον διάλογο που είχαν Μουρίνιο και Μπενζεμά στην κοινή τους θητεία στη Ρεάλ: «Γιατί λες ότι είσαι εδώ;»

Ζοσέ Μουρίνιο - Καρίμ Μπενζεμά

Πρώην προπονητής της ΑΕΚ αποκάλυψε τον διάλογο που είχαν Μουρίνιο και Μπενζεμά στην κοινή τους θητεία στη Ρεάλ: «Γιατί λες ότι είσαι εδώ;»

Ιάσονας Τσίλης 19:57 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 05.12.2023

Ο Ζοσέ Μοράις, προπονητής της Ιρανικής Σεπαχάν και πρώην βοηθός του Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε στο φως μια συνομιλία που είχε ο Πορτογάλος τεχνικός, με τον Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά τη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα πρώτα χρόνια αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, κυρίως λόγω των λίγων τερμάτων που είχε πετύχει.

Στα χρόνια που ήταν προπονητής των Μαδριλένων ο Ζοσέ Μουρίνιο, προτιμούσε τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν στην πλειοψηφία των παιχνιδιών, με την αξία του Γάλλου επιθετικού να μην αναγνωρίζεται όσο θα έπρεπε τότε.

Ο Μουρίνιο ζητούσε συνεχώς από τον Γάλλο επιθετικό μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας και περισσότερα γκολ.

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Ζοσέ Μοράις, μιλώντας στο ESPN, αναφέρθηκε σε εκείνη την εποχή, αλλά και στη συζήτηση που είχαν Μουρίνιο και Μπενζεμά στο ξεκίνημα της θητείας του Special One στη Μαδρίτη.

«Ο Μπενζεμά ήταν ένας παίκτης πολύ αγαπητός από τους οπαδούς και τον πρόεδρο, ωστόσο δεν πετύχαινε πολλά γκολ», αναφέρει εξηγώντας ότι εκείνα τα χρόνια ο Γάλλος σέντερ φορ είχε την αμέριστη στήριξη του Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος πάντα έβλεπε κάτι σε εκείνον και τον υπερασπιζόταν ακόμα και όταν δεχόταν έντονη κριτική.

Στην αρχή της πρώτης σεζόν του Μουρίνιο, ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να κάνει μια συζήτηση με τον Μπενζεμά. «Πρέπει να σκοράρεις γκολ, σωστά;», είπε ο Special One. «Θέλει ο κύριος να πετύχω γκολ;, απάντησε ο Μπενζεμά, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να απαντά: «Φυσικά και θέλω να σκοράρεις. Γιατί είσαι εδώ; Για να πετυχαίνεις γκολ».

Ο Καρίμ Μπενζεμά βρήκε δίχτυα 78 φορές και είχε 49 ασίστ σε 150 παιχνίδι υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου. Μόνο με τους Αντσελότι και Ζιντάν σκόραρε περισσότερο, ωστόσο σε αναλογία τερμάτων είχε την καλύτερη του επίδοση με τον Μουρίνιο, σκοράροντας ανά 116 αγωνιστικά λεπτά.