Ο «καταραμένος» τρίτος χρόνος του Μουρίνιο

Ζοσέ Μουρίνιο

i

©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

Ο «καταραμένος» τρίτος χρόνος του Μουρίνιο

Στέλιος Βαρδάκης • 17:39 - 18.01.2024

Ο Ζοσέ Μουρίνιο απολύθηκε από την Ρόμα στην τρίτη του σεζόν στον πάγκο των Ρωμαίων. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Πορτογάλο κόουτς σε τέτοιο χρονικό σημείο.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Ρόμα με την ομάδα της Ιταλίας να ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο προπονητή. Η ήττα από την Μίλαν με 3-1 και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο από την μισητή αντίπαλο, Λάτσιο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε μια αρκετά μέτρια σεζόν έως τώρα για τους «Ρωμαίους».

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η Ρόμα βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο, ενώ στην Ευρώπη έχασε την πρώτη θέση στον όμιλο του Europa League από τη Σλάβια Πράγας και βρίσκεται στη φάση των νοκ- άουτ όπου έχει κληρωθεί με τη Φέγενορντ για να διεκδικήσει μια θέση στους «16».

Αυτή είναι η έκτη φορά που ο Μουρίνιο απολύεται από μια ομάδα, έχοντας κερδίσει και ένα εντυπωσιακό ποσό από αυτές, όπως έχετε ήδη διαβάσει στο Sportal. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό γίνεται για τέταρτη φορά κατά τη διάρκεια της τρίτης του σεζόν σε μια ομάδα. 

Η απόλυση του Μουρίνιο πυροδότησε διαμαρτυρίες έξω από το προπονητικό της Ρόμα (vid)
SERIE A

14:50 - 16.01.2024

Η απόλυση του Μουρίνιο πυροδότησε διαμαρτυρίες έξω από το προπονητικό της Ρόμα (vid)

Οπαδοί της Ρόμα έσπευσαν στο προπονητικό της ομάδας τους για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο και να απαιτήσουν την παραίτηση του ιδιοκτήτη των «τζιαλορόσι»

Πιο συγκεκριμένα, ο «Special one» έχει απολυθεί την τρίτη του χρονιά από τη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2012/13, την Τσέλσι (στη δεύτερη θητεία του) τη σεζόν 2015/16, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2018/19 και τώρα συμβαίνει κάτι ανάλογο και με τη Ρόμα τη σεζόν 2023/24. Όπως εύλογα μπορεί να καταλάβει κανείς, η τρίτη χρονιά του Μουρίνιο στην πάγκο μιας ομάδας μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «καταραμένη».

Πάντως, ο Πορτογάλος προπονητής όσο καιρό βρισκόταν στη Ρόμα δεν κατάφερε λίγα πράγματα, ιδίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς με αυτόν στο τιμόνι ο σύλλογος πανηγύρισε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του με την κατάκτηση του Conference League ενώ τη περσινή χρονιά έφτασε στον τελικό του Europa League, στον οποίο όμως ηττήθηκε από τη Σεβίλλη.