Μουρίνιο: «Πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα τόσο για την Ρόμα όσο και και για μένα ως προπονητής»

Ζοσέ Μουρίνιο

i

©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

Μουρίνιο: «Πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα τόσο για την Ρόμα όσο και και για μένα ως προπονητής»

Μαρία Δαλιάνη • 08:37 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την βαριά ήττα της Ρόμα από την Τζένοα με 4-1, αναφέρθηκε στο κακό ξεκίνημα της ομάδας του την φετινή σεζόν.

Η Ρόμα ηττήθηκε με 4-1 στην έδρα της Τζένοα και μετά από έξι αγωνιστικές στην Serie A παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία, καθώς έχει συγκεντρώσει μόλις πέντε βαθμούς ενώ μετράει μόλις μία νίκη. 

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Άλμπερτ Γκούντμουντσον, με την Ρόμα να ισοφαρίζει στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μπράιαν Κριστάντε. όμως, η ισοφάριση δεν κράτησε για πολύ καθώς ο Ματέο Ρετέγκι έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος.

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσαν οι Μόρτεν Θόρσμπι και ο Ζούνιορ Μεσίας οι οποίοι πέρασαν ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μεtά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ρωτήθηκε για το κακό ξεκίνημα της ομάδας του και τόνισε ότι πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα τόσο στην ιστορία της Ρόμα όσo και στην προπονητική του καριέρα.

«Ήταν ένα παιχνίδι που όλα πήγαν άσχημα όμως δεν είναι η στιγμή για κριτικές. Θα πρέπει πρώτα να κοιμηθώ για να κάνω μετά μία βαθιά ανάλυση. Η συγγνώμη των παικτών στους οπαδούς; Ήταν πρωτοβουλία της ομάδας, ο σεβασμός είναι ιερός. Οι οπαδοί ξέρουν τι σκέφτομαι και τι αισθάνομαι, ότι ο πόνος είναι διπλός, για εμάς αλλά και για αυτούς. 

Τώρα περιμένω από την ομάδα να τα δώσει όλα κόντρα στην Φροζινόνε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αν υπάρχουν αντιδράσεις από τον κόσμο, τότε θα πρέπει να έχουμε τη δύναμη για να παίξουμε με έξτρα πίεση. Όταν έγινε 3-1 το σκορ, τελείωσε το ματς και ήρθε η απόλυτη καταστροφή, μερικές φορές συμβαίνουν αυτά», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής, για να προσθέσει με νόημα

«Είναι αλήθεια ότι είναι το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της Ρόμα αλλά και το δικό μου ως προπονητής. Είναι όμως αλήθεια και ότι η Ρόμα είχε δύο συνεχόμενους τελικούς σε ευρωπαϊκή διοργάνωση», ανέφερε ο Μουρίνιο.