Απίθανη σύμπτωση: Ο τελευταίος αποκλεισμός της Μπάγερν από ομάδα 3ης - 4ης κατηγορίας ήταν και πάλι την 1η Νοεμβρίου! (vids)

Τόμας Τούχελ

i

©Print Screen

Απίθανη σύμπτωση: Ο τελευταίος αποκλεισμός της Μπάγερν από ομάδα 3ης - 4ης κατηγορίας ήταν και πάλι την 1η Νοεμβρίου! (vids)

Κώστας Τσιακλής 14:25 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 02.11.2023

Η Μπάγερν Μονάχου γνώρισε τον αποκλεισμό σοκ από την Σααρμπρίκεν στο Κύπελλο Γερμανίας ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο την 1η Νοεμβρίου.

Η 1η Νοεμβρίου δεν είναι και η καλύτερη μέρα να είναι Μπάγερν Μονάχου. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι «Βαυαροί» γνώρισαν τους δύο τελευταίους αποκλεισμούς τους από ομάδες που αγωνίζονταν στην 3η και 4η κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Το βράδυ της Τετάρτης (01/11) η Σααρμπρίκεν υποδέχθηκε τη Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου Γερμανίας, Η ομάδα του Τόμας Τούχελ προηγήθηκε στο 16' με τον Τόμας Μίλερ ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το τι θα ακολουθήσει. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 45+1' με τον Πάτρικ Σοντχάιμερ και έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 90+6' με τον Μάρσελ Γκάους

Κάπως έτσι η Σααρμπρίκεν θυμήθηκε τις ένδοξες μέρες του παρελθόν και άφησε εκτός διοργάνωσης την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Η opta έβγαλε πάντως ένα τρομερό στατιστικό στη δημοσιότητα, από το οποίο προκύπτει μια αδιανόητη σύμπτωση. Συγκεκριμένα ο τελευταίος αποκλεισμός της από ομάδα που αγωνίζεται στην 3η ή 4η κατηγορία της Γερμανίας είχε έρθει επίσης την 1η Νοεμβρίου.

Αυτό είχε συμβεί το 2000, όταν και αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από το Μαγδεμβούργο που αγωνιζόταν τότε στην 4η κατηγορία. Στην κανονική διάρκεια το Μαγδεμβούργο είχε προηγηθεί στο 66' με τον Αδόλφους Οφόντιλ, με τους «Βαυαρούς» να ισοφαρίζουν 13' αργότερα με τον Χασάν Σαλιχάμιντζιτς. Στη διαδικασία των πέναλτι οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι και επικράτησαν με 4-2.

Αρνητικό ρεκόρ για τις ομάδες της Bundesliga

Μετά και τον αποκλεισμό της Μπάγερν Μονάχου, μόλις έξι ομάδες της Bundesliga θα βρίσκονται στη φάση των «16» του Κυπέλλου Γερμανίας. Αυτό είναι και το αρνητικό ρεκόρ για τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας (μαζί με τη σεζόν 1992-1993) αφού ποτέ δεν προκρίθηκαν λιγότερες από έξι στους «16». 

Την Bundesliga λοιπόν θα εκπροσωπήσουν στην επόμενη φάση οι Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Βόλφσμπουργκ και Στουτγκάρδη.