Το σχόλιο του Τούχελ για τα σενάρια πρόωρης απόλυσης: «Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους»

Τόμας Τούχελ

Το σχόλιο του Τούχελ για τα σενάρια πρόωρης απόλυσης: «Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους»

Πάνος Κορομηλάς 20:01 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 04.03.2024

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Μπάγερν Μονάχου με τη Λάτσιο (4/4, 22:00), ο Τόμας Τούχελ σχολίασε τα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί άμεσα, σε περίπτωση που η ομάδα του αποκλειστεί από το Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Λάτσιο στη ρεβάνς της φάσης των «16» του UEFA Champions League. Οι Βαυαροί καλούνται να ανατρέψουν το κατά τους 1-0 από τον πρώτο αγώνα της Ρώμης, εάν θέλουν να δώσουν συνέχεια στην φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία.

Ο Τόμας Τούχελ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι, ολοκληρώνοντας μια θητεία που δεν εξελίχθηκε ιδανικά. Ωστόσο, πρόσφατα σενάρια κάνουν λόγο για ενδεχόμενη αποχώρηση του ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, σε περίπτωση που η Μπάγερν Μονάχου δεν προκριθεί στη φάση των «8» του Champions League.

Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα του συλλόγου στο γερμανικό πρωτάθλημα έχουν επιδεινώσει τη θέση του, με τις ελπίδες για τον τίτλο της Bundesliga να είναι πλέον ελάχιστες. Θυμίζουμε πως βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία προς το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Όπως ήταν φυσικό, ο Τόμας Τούχελ ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου της ρεβάνς κόντρα στη Λάτσιο, για τις πιθανότητες που έχει η πρόωρη απόλυση του:

«Όχι από μένα. Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους μέσα στο κλαμπ. Μπορώ να πω ότι κανένας δεν έχει μεγαλύτερη φιλοδοξία για τη νίκη από μένα».

Σε κάθε περίπτωση, η «μονομαχία» με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι θα κρίνει κατά πολύ το μέλλον του Γερμανού τεχνικού στο τιμόνι της Μπάγερν. Σε περίπτωση που αποχωρήσει πριν το τέλος της χρονιάς, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ εμφανίζεται ως το φαβορί για να τον διαδεχτεί, οδηγώντας τον σύλλογο μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Ακόμη, μιλώντας για τον επαναληπτικό αγώνα της Allianz Arena, ο Τούχελ υποστήριξε πως πρέπει να παίξουν επιθετικά για να βρουν το γκολ, μιας και η Λάτσιο έχει το πλεονέκτημα:

«Έχουμε μονάχα 90 λεπτά για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να περιμένουμε μέχρι να επιτεθούμε. Ο χρόνος είναι με την πλευρά της Λάτσιο.

Πρέπει να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στο συναίσθημα και το καθαρό μυαλό. Θέλουμε να δείξουμε από την αρχή πως θα παίξουμε για να βάλουμε γκολ».