Ο Τούχελ έχει τις ίδιες ήττες σε επτά παιχνίδια, όσες είχε ο Νάγκελσμαν σε όλη τη σεζόν

Τόμας Τούχελ

i

©Photo by Visionhaus/Getty Images/Ideal Images

Ο Τούχελ έχει τις ίδιες ήττες σε επτά παιχνίδια, όσες είχε ο Νάγκελσμαν σε όλη τη σεζόν

Κώστας Τόπας 08:39 - 25.04.2023

Παρά την έλευση του Τόμας Τούχελ η Μπάγερν Μονάχου δεν έχει καταφέρει να γυρίσει τον διακόπτη, με τον άλλοτε τεχνικό της Τσέλσι να μετράει ήδη τρεις ήττες σε επτά παιχνίδια, την ώρα που ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν μετρούσε τόσες σε 37 ματς!

Στα μέσα της σεζόν, η Μπάγερν Μονάχου προχώρησε σε μια απρόσμενη απόφαση με την απόλυση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Την θέση του στην τεχνική ηγεσία των Βαυαρών ανέλαβε ο Τόμας Τούχελ. Με τον 35χρονο προπονητή, η Μπάγερν ήταν μέσα στους στόχους της και διεκδικούσε το τρεμπλ.

Με τον Τούχελ όμως η κατάσταση διαφοροποιήθηκε. Είναι στην δεύτερη θέση στη Bundesliga και στο -1 από την Ντόρτμουντ με έναν βαθμό με πέντε παιχνίδια πριν το τέλος και έχει αποκλειστεί τόσο από το Κύπελλο όσο και από το Champions League.

Η πληγή δεν σταματά να αιμορραγεί και ο Τούχελ, προς το παρόν, δεν έχει καταφέρει να σταματήσει την αιμορραγία. Επιπλέον, ο άλλοτε τεχνικός της Τσέλσι έχει τρεις ήττες στα επτά παιχνίδια που έχει οδηγήσει τους Βαυαρούς από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία από τον Νάγκελσμαν, ο οποίος είχε τις ίδιες ήττες αλλά σε 37 αναμετρήσεις που ήταν στην τεχνική ηγεσία της γερμανικής ομάδας.

Τα επτά ματς του Τόμας Τούχελ

  • Μπάγερν 4-2 Μπορούσια Ντόρτμουντ (Bundesliga)
  • Μπάγερν 1-2 Φράιμπουργκ (Κύπελλο)
  • Φράιμπουργκ 0-1 Μπάγερν (Bundesliga)
  • Μάντσεστερ Σίτι 3-0 Μπάγερν (Champions League)
  • Μπάγερν 1-1 Χόφενχαϊμ (Μπουντεσλίγκα)
  • Μπάγερν 1-1 Μάντσεστερ Σίτι (Champions League)
  • Μάιντς 3-1 Μπάγερν (Bundesliga)

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Μπάγερν Μονάχου έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη αφού ηττήθηκε με 3-1 εκτός έδρας από την Μάιντς και έτσι έδωσε την ευκαιρία στη Ντόρτμουντ να την προσπεράσει στην κορυφή της βαθμολογίας, μιας και οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 4-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Μετά τη νέα ήττα στη Bundesliga, ο Τόμας Τούχελ εξερράγη: «Δεν είμαστε ξύπνιοι, είμαστε εξαντλημένοι. Φαίνεται ότι η ομάδα έχει παίξει 70 παιχνίδια αυτή τη σεζόν. Μας λείπει ενέργεια και δεν θα την ανακτήσουμε με το να πάει η ομάδα στην προπόνηση αύριο. Δεν είμαστε φρέσκοι. Πρέπει να πάρουμε μια ανάσα. Δεν ήταν... απαραίτητο να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι. Δεν είχαμε την ενέργεια να αμυνθούμε όταν η Μάιντς μας πίεσε. Δεν ξέρω γιατί. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς. Έχουν συμβεί πάρα πολλά στην ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα.