Μετά τον Τσάμπι Αλόνσο η Μπάγερν θέλει να πάρει και τον Φριμπόνγκ από τη Λεβερκούζεν
i

© PrtScr

Μετά τον Τσάμπι Αλόνσο η Μπάγερν θέλει να πάρει και τον Φριμπόνγκ από τη Λεβερκούζεν

Γιάννης Λιβανός 15:35 - 05.03.2024

Τον τρόπο να αποδυναμώσει τη Λεβερκούζεν ενόψει της νέας σεζόν φαίνεται πως έχει βρει η Μπάγερν Μονάχου...

Η Λεβερκούζεν κάνει πράγματα και θαύματα φέτος στην Bundesliga, έχοντας στο «τιμόνι» της τον Τσάμπι Αλόνσο, κάτι που φυσικά έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες τόσο για παίκτες, όσο και για τον Ισπανό τεχνικό που κάθεται στον πάγκο της.

Κάπως έτσι η Λεβερκούζεν, που παρουσιάζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη φετινή «σαλατιέρα» (πρωτάθλημα Γερμανίας) είναι πολύ πιθανό να βιώσει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το ολλανδικό Sky Sport, η Μπάγερν Μονάχου έχει σε περίοπτη θέση στη λίστα της τον δεξιό μπακ-χαφ των «ασπιρινών», τον 23χρονο Ζερεμί Φριμπόνγκ, ο οποίος μετράει 30 αγώνες με 10 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, αποτελώντας έναν από τους στυλοβάτες της ξέφρενης πορείας της Λεβερκούζεν στη Γερμανία.

Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με τη Λεβερκούζεν μέχρι τον Ιούνιο του 2028, ενώ του έχει τοποθετηθεί και ρήτρα αποδέσμευσης που υπολογίζεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 40 και 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Η γνώμη του Φριμπόνγκ για μία πιθανολογούμενη μεταγραφή και δη στη Μπάγερν δεν είναι γνωστή αλλά η ιδέα θα μπορούσε να υλοποιηθεί, εάν ο επόμενος προπονητής της βαυαρικής ομάδας σχεδιάζει να παίξει με τριάδα πίσω στην άμυνα.

Ειδικά δε αν αυτός ο τεχνικός είναι ο νυν προπονητής του Φριμπόνγκ στη Λεβερκούζεν, δηλαδή ο Τσάμπι Αλόσο, τότε πιθανολογείται ότι θα εφαρμοστεί το σύστημα 3-4-2-1, στο οποίο ο Φριμπόνγκ φέτος με τις «ασπιρίνες» βγάζει...μάτια με την απόδοση του, παίζοντας μάλιστα σε ολόκληρη την πτέρυγα.

Αν η Μπάγερν Μονάχου καταφέρει να κάνει δικό της τον Φριμπόνγκ, αλλά και να πείσει τον Τσάμπι Αλόνσο να καθίσει στον πάγκο της, τότε θα έχει συμβάλλει αρκετά στο να αποδυναμωθεί σημαντικά η Λεβερκούζεν ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, μια και η φετινή μοιάζει...χαμένη χρονιά για τους Βαυαρούς.

Μένει να φανεί αν η Μπάγερν θα καταφέρει το παραπάνω δύσκολο εγχείρημα, με το φετινό καλοκαίρι και για τις δύο γερμανικές ομάδες να προμηνύεται ιδιαίτερα «καυτό».