Απίστευτο: Ο Τούχελ κινδυνεύει με απόλυση από την Μπάγερν επειδή ξέσπασε στους παίκτες του

Τόμας Τούχελ

i

©Photo by Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images/Ideal Images

Απίστευτο: Ο Τούχελ κινδυνεύει με απόλυση από την Μπάγερν επειδή ξέσπασε στους παίκτες του

Κώστας Τόπας 14:46 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:50 - 24.01.2024

Η σκληρή κριτική που άσκησε ο Τόμας Τούχελ στους παίκτες του δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτά της διοίκησης της Μπάγερν Μονάχου, η οποία πλέον αμφισβητεί τις ικανότητες του Γερμανού τεχνικού.

Ο Τόμας Τούχελ ανέλαβε τα ηνία της Μπάγερν λιγότερο από ένα χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 2023, μετά από μια έντονη κρίση στα αποδυτήρια της βαυαρικής ομάδας μεταξύ ορισμένων της διοίκησης και του τότε προπονητή τους, Τζούλιαν Νάγκελσμαν. Ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος, Όλιβερ Καν, απολύθηκε το καλοκαίρι και ο αθλητικός διευθυντής, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, είδε στον Τόμας Τούχελ τον ιδανικό άνθρωπο για να επαναφέρει την ηρεμία στους Βαυαρούς.

Τελικά ο Τούχελ κατάφερε στην πρώτη χρονιά στο τιμόνι της Μπάγερν να κατακτήσει την «Σαλατιέρα» αν και αποκλείστηκε από το Champions League. Ωστόσο, έως τώρα έχει δείξει την σταθερότητα που έχει ο σύλλογος με τον ίδιο στα ηνία. Αυτή τη σεζόν, η Μπάγερν είναι δεύτερη στην Bundesliga, επτά βαθμούς πίσω από την εντυπωσιακή Λεβερκούζεν, του Τσάμπι Αλόνσο. Στο Champions League τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά για άλλη μια φορά, με πέντε νίκες και μια ισοπαλία στη φάση των ομίλων. Ωστόσο, η ομάδα της Βαυαρίας έχει ήδη αποχαιρετήσει το Κύπελλο Γερμανίας και η ήττα της το περασμένο Σαββατοκύριακο από τη Βέρντερ Βρέμης έχει επικεντρώσει την προσοχή του στον Τούχελ σε σημείο που από ανέγγιχτος να έχει φτάσει σε κίνδυνο για τη θέση του.

Ο Γερμανός τεχνικός στάθηκε πολύ επικριτικός με τους παίκτες του και δήλωσε ότι «βαρέθηκα να λέω ότι προπονούμαστε καλά, κανείς δεν μας πιστεύει πια». Ο Τούχελ είπε επίσης ότι το επίπεδο προπόνησης δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο «για πολλές εβδομάδες», πριν πει ότι άξιζαν να χάσουν. Σύμφωνα με την Bild, αυτά τα λόγια δεν ήχησαν καλά στα αυτιά της διοίκησης που τον είχε υποστηρίξει χωρίς ρωγμές. 

Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο βλέπει την κατάσταση ακόμη χειρότερη από αυτή που δημιούργησε ο Νάγκελσμαν, ο οποίος παρουσίασε στους προπονητές του μια σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της απόδοσης της ομάδας και την επίλυση της εσωτερικής κρίσης που τελικά δεν έπεισε τον Καν. Ο Τούχελ ανέφερε μπροστά σε όλους, στην αίθουσα Τύπου, ένα πρόβλημα που ο προκάτοχός του ήξερε πώς να το αντιμετωπίσει κατ' ιδίαν και που δεν έχει ευχαριστήσει καθόλου τους ηγέτες της Μπάγερν.

«Είμαι προπονητής αρκετό καιρό για να μπορώ να κρίνω πότε η προπόνηση είναι στο επίπεδο που θέλουμε να είμαστε. Αυτό συμβαίνει εδώ και πολλές εβδομάδες. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν αρκετό. Για περισσότερα από 70 λεπτά κάναμε Δεν έχω την αίσθηση ότι παίζαμε για τη νίκη. Το παρατήρησα αργότερα. Όχι μέχρι τότε», είπε ο Τούχελ, δείχνοντας τους παίκτες του. «Ήμασταν εξαιρετικά στατικοί στο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε πολλές μπάλες, δώσαμε πολλές αντεπιθέσεις και ήμασταν απρόσεκτοι στην κατοχή. Αξίζαμε την ήττα!», τόνισε ο προπονητής της Μπάγερν.

Η σκληρή κριτική έχει στραφεί εναντίον του Τούχελ και έχει τρυπήσει το μπαλόνι στο οποίο τον είχαν οι ηγέτες της Μπάγερν, με τυφλή πίστη σε αυτόν μέχρι τώρα και που μετά τα λόγια του αμφισβητούν τις ικανότητές του και τον δείχνουν ως τον πιο υπεύθυνο της κατάστασης. «Η θέση στη Μπάγερν Μονάχου διακυβεύεται», αναφέρουν στην Bild. Μένει να δούμε την αντίδρασή του.