Χωρισμένα αποδυτήρια, χαμένη επικοινωνία από τον Τούχελ κι αποτυχημένες μεταγραφές: Τι πήγε τόσο λάθος στη Μπάγερν (vids)

Μπάγερν

i

©Photo by Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images/Ideal images

Χωρισμένα αποδυτήρια, χαμένη επικοινωνία από τον Τούχελ κι αποτυχημένες μεταγραφές: Τι πήγε τόσο λάθος στη Μπάγερν (vids)

Κώστας Τόπας 13:59 - 21.02.2024

Το χαμένο πρωτάθλημα, ο κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης και το «διαζύγιο» με το Τόμας Τούχελ. Η Μπάγερν Μονάχου διανύει μια κρίση που υλοποιήθηκε με την ανακοίνωση για την αποχώρηση του Γερμανού προπονητή, ο οποίος μοιράζεται τις ευθύνες με τους παίκτες του.

Η Μπάγερν Μονάχου ετοιμάζεται για αλλαγή… για την επόμενη σεζόν. Ενώ το βραχυπρόθεσμο μέλλον του Τόμας Τούχελ στον πάγκο ήταν γραμμένο με διακεκομμένες γραμμές, ο τεχνικός θα αφήσει οριστικά τα καθήκοντά του το επόμενο καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος αυτή την Τετάρτη (21/02). Με μια τελευταία αποστολή. Να επιδιώξει ό,τι μπορεί να γίνει ακόμα στη Bundesliga μιας και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν και στο Champions League όπου η κατάσταση είναι επίσης άσχημη, μετά την ήττα με 1-0 από τη Λάτσιο στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16. ).

Χωρισμένα αποδυτήρια

Χάρι Κέιν ©PrtScr

Ο Τόμας Τούχελ, που διορίστηκε στον πάγκο της Μπάγερν τον Μάρτιο του 2023 για να αντικαταστήσει τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, θα πρέπει να εκτελέσει αυτή την τελευταία αποστολή επικεφαλής των χωρισμένων αποδυτηρίων. Σύμφωνα με την «Bild», δύο στρατόπεδα έρχονται σε αντίθεση μεταξύ των παικτών που υποστηρίζουν τον Τούχελ. Χάρι Κέιν, Μάνουελ Νόιερ, Έρικ Ντιρ, Λιρόι Σανέ, Τζαμπάλ Μουσιάλα και Ραφαέλ Γκερέιρο και μιας άλλης ομάδας κατά του Γερμανού τεχνικού που αποτελείται από τους Τζόσουα Κίμιχ, Τόμας Μίλερ, Σερτζ Γκνάμπρι. Ειδικά ο Λέον Γκορέτσκα και ο Ματέις ντε Λιχτ, είναι οι πρώτοι που σήμερα είναι τόσο ενθουσιασμένοι με την αποχώρηση του Τούχελ. Οπως επίσης και ο Κίμιχ ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του κατά την αλλαγή στην Μπόχουμ (3-2), το περασμένο Σαββατοκύριακο, φωνάζοντας κατά του βοηθού του Τούχελ.

Η επικοινωνία του Τούχελ δεν βοήθησε σε τίποτα

Φτάνοντας ως σωτήρας στον πάγκο της Μπάγερν μετά την κατάκτηση του Champions League με την Τσέλσι, ο Τόμας Τούχελ άρπαξε τον τίτλο του πρωταθλητή Γερμανίας με απροσδόκητο τρόπο την τελευταία μέρα του οικονομικού έτους 2022-2023. Όμως τα πράγματα πήραν την τροπή στην αρχή της φετινής σεζόν. Ξεκίνησε με την αναζήτησή του για ένα «εξάρι» για να αντικαταστήσει τον Τζόσουα Κίμιχ τον οποίο είδε αντ 'αυτού να παίζει στο «8». Αυτό αναστάτωσε τον παίκτη και τους προπονητές του, οι οποίοι στη συνέχεια δεν υπολόγιζαν και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες του Γερμανού μέσου.

Ο Τούχελ διατηρεί επίσης πολύ περίπλοκες σχέσεις με τον γερμανικό Τύπο, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρού ΜΜΕ, «Sky Sport». «Σε αυτούς τους μεγάλους συλλόγους, μόλις έχεις άσχημα αποτελέσματα, είναι καυτό και ο διχαστικός χαρακτήρας του Τούχελ δεν βοηθάει τα πράγματα», σχολιάζει ο Πόλο Μπρέιντνερ, Γερμανός ειδικός ποδοσφαίρου. «Ο πόλεμος που κηρύχθηκε μεταξύ του καναλιού Sky και του Τόμας Τούχελ, ούτε οι δηλώσεις μέσω δελτίων Τύπου. Ο Τούχελ είναι ψυχοφθόρος σε διάφορα θέματα».

Ένα πρόβλημα μεγαλύτερο και παλαιότερο από τον Τούχελ

Γιούλιαν Νάγκελσμαν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν/©IPhoto by Alexander Hassenstein/Getty Images/Ideal Images

Η τρέχουσα κρίση της Μπάγερν Μονάχου είναι βαθύτερη από την απλή ανάγνωση αθλητικών αποτελεσμάτων. Ο σύλλογος φτάνει στο τέλος ενός πολύ ενάρετου κύκλου από το 2012 με 11 συνεχόμενους τίτλους πρωταθλημάτων και δύο κατακτήσεις στο Champions League (2013, 2020). Η Μπάγερν εξαντλείται επίσης σε υψηλές θέσεις με τις αποτυχίες των διορισμών βετεράνων όπως ο Όλιβερ Καν, πρώην θρυλικός τερματοφύλακας του συλλόγου αλλά βραχύβιος πρόεδρος, ή ο Χασάν Σαλιχαμίντζιτς, αθλητικός διευθυντής. Το δίδυμο απολύθηκε από τις θέσεις του την επομένη του θαυματουργού τίτλου της περασμένης σεζόν.

Αναζητώντας το «γιατρικό» στην Ευρώπη

Μπάγερν - Βέρντερ Βρέμης Photo by Sebastian Widmann/Getty Images

Οι Βαυαροί επίσης δεν βρίσκουν τη λύση στην Ευρώπη στον πάγκο. Ειδικά, μετά τις απομακρύνσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν των Κάρλο Ανσελότι (Σεπτέμβριος 2017), Νίκο Κόβατς (Νοέμβριος 2019) και Γιούλιαν Νάγκελσμαν Μάρτιος 2023). Υπήρξε μεγάλη βελτίωση με τον Χάνσι Φλικ, νικητή του Champions League το 2020, αλλά ο τεχνικός άφησε τον πάγκο της Βαυαρίας για να ενταχθεί σε αυτόν της εθνικής Γερμανίας το 2021. Σύμφωνα με τον Πόλο Μπρέιντνερ, οι πρωταθλητές Γερμανίας, πληρώνουν επίσης το συγκεκριμένο τίμημα με τους προπονητές: «Η Μπάγερν δεν ήταν ποτέ ένας καινοτόμος σύλλογος, προσαρμόζεται στον ανταγωνισμό, σε συγκεκριμένους οικονομικούς νόμους, αλλά ποτέ δεν έφερε επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι είναι η κρίση λίγων που έχουν την κοιλιά γεμάτη από όλα τους τίτλους»,

Παράθυρα διαχείρισης και μεταγραφών που εγείρουν ερωτηματικά

Το παράδειγμα του Νταγιότ Ουπαμεκανό συμβολίζει την πολύ άσχημη κατάσταση στις τάξεις της Μπάγερν. Και οι δυσκολίες μιας άμυνας που είδε τους Μπέντζαμιν Παβάρ και Λούκας Ερναντές να αποχωρούν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τον Νταβίντ Αλάμπα το 2021. Ξεχωρίζουν επίσης οι διαφορετικές μεταγραφικές περιόδους.

Αυτός είναι ο νούμερο ένα επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Τούχελ στη Μπάγερν!
BUNDESLIGA

11:52 - 21.02.2024

Αυτός είναι ο νούμερο ένα επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Τούχελ στη Μπάγερν!

Ο Τσάμπι Αλόνσο είναι ο διακαής πόθος των ανθρώπων της Μπάγερν Μονάχου, προκειμένου ο Ισπανός προπονητής της Λεβερκούζεν να αντικαταστήσει τον Τόμας Τούχελ στην τεχνική ηγεσία των Βαυαυρών το καλοκαίρι.

Η αντικατάστασή τους δεν έγινε ποτέ. Ή ακόμα κι αν έγινε οι παίκτες που έφτασαν στην Βαυαρία δεν ήταν αρκετοί για να καλύψουν επάξια το κενό που είχε δημιουργηθεί. Επιπλέον, οι τραυματισμοί είναι πολλοί, με τους Γκνάμπρι και Ντέιβις να έχουν χάσει μεγάλο κομμάτι της σεζόν, ενώ Κομάν και Λάιμερ είναι επίσης εκτός μάχης εδώ και καιρό. Παρά το γεγονός ότι ο Τόμας Τούχελ επέμενε σε συνέντευξη Τύπου και είχε ξεκαθαρίσει πως ξέρει τι φταίει, τίποτα δεν λύθηκε. Η σεζόν έχει σχεδόν χαθεί, με τη Λάτσιο να πηγαίνει στο Μόναχο για δύο αποτελέσματα που θα οδηγήσουν το Γερμανό τεχνικό να κάνει οριστική «διαγραφή» σε μία χρονιά που οδεύει να καταστραφεί από τον Μάρτιο.