Για διεφθαρμένο διαιτητή κάνουν λόγο τα ΜΜΕ του Κονγκό μετά τα όσα συνέβησαν με τον Σεντρίκ Μπακαμπού (vid)

Σεντρίκ Μπακαμπού

i

© Intime

Για διεφθαρμένο διαιτητή κάνουν λόγο τα ΜΜΕ του Κονγκό μετά τα όσα συνέβησαν με τον Σεντρίκ Μπακαμπού (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:59 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 29.03.2023

Πρωταγωνιστής σε ένα ματς-ροντέο ήταν ο Σεντρίκ Μπακαμπού, ο οποίος δέχθηκε κόκκινη κάρτα και έγινε έξαλλος, με την εθνική του Κονγκό να έχει έντονα παράπονα από τον διαιτητή, Σαντόκ Σέλμι. Τα ΜΜΕ της χώρας όμως το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και έκαναν λόγο για διαφθορά από πλευράς ρέφερι.

Πάνω που ήταν έτοιμος να ξεφύγει λίγο από το κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Σεντρίκ Μπακαμπού έγινε πρωταγωνιστής σε ένα ματς-ροντέο με την εθνική του Κονγκό. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του επιθετικού αντιμετώπιζε τη Μαυριτανία για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα και η αναμέτρηση έληξε με πολλά παράπονα από πλευράς φιλοξενούμενων.

Ο Μπακαμπού ήταν εκείνος που είχε τις πιο έντονες διαμαρτυρίες στο παιχνίδι και μάλιστα ο ίδιος ξέφυγε μετά την αποβολή του. Πιο αναλυτικά, ο άσος του Ολυμπιακού πρώτον χρεώθηκε ένα αμφηβιτούμενο φάουλ, δεύτερον είδε στο 51' την κίτρινη κάρτα και στο 61' την κόκκινη και τρίτον ζήτησε παράβαση εντός περιοχής για χέρι αντιπάλου λίγο μετά το σουτ του. Για αυτές τις τρεις συν άλλες πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, η ομάδα του Κονγκό ήταν έξαλλη με τον ρέφερι Σαντόκ Σέλμι.

Μάλιστα τα ΜΜΕ της χώρας έκαναν σκληρή επίθεση προς τον Τυνήσιο, ενώ ένα από αυτά έκανε λόγο μέχρι και για χρηματισμό. «Προφανώς, ο Τυνήσιος με τα μαύρα είχε μια αποστολή να εκπληρώσει και την εκπλήρωσε πολύ καλά. Ωστόσο, σύμφωνα με τις έρευνές μας, καταλάβαμε ότι πρόκειται για έναν διαιτητή "καμικάζι", τον οποίο πολλές ομάδες κατηγορούν εδώ και αρκετό καιρό για τις αποφάσεις του που θεωρούνται υπερβολικά μεροληπτικές και προκατηλημένες. 

Παραλίγο να βάλει «φωτιά» και στα προκριματικά του Euro ο Νταμπάνοβιτς: Έδωσε πέναλτι - φάντασμα και τον έσωσε το VAR (vid)
EURO

23:09 - 28.03.2023

Παραλίγο να βάλει «φωτιά» και στα προκριματικά του Euro ο Νταμπάνοβιτς: Έδωσε πέναλτι - φάντασμα και τον έσωσε το VAR (vid)

O Nίκολα Νταμπάνοβιτς που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, έδωσε πέναλτι - φάντασμα στην αναμέτρηση της Ελβετίας με το Ισραήλ. Για καλή του τύχη όμως η αναμέτρηση είχε VAR και η εσχάτη των ποινών ακυρώθηκε.

Οι «γκάφες» του ξεπέρασαν τόσο πολύ τα όρια, με τον ίδιο να αποτελεί αντικείμενο διαμάχης κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Μαρόκο-Βραζιλία. Μας έχουν ενημερώσει πως ο δεύτερος αντιπρόεδρος του CAF, Αχμέντ Ουλντ Γιαχία, ο οποίος είναι Μαυριτανικής υπηκοότητας, τον χρησιμοποιεί για βρώμικες δουλειές σαν αυτή», ανέφερε ένα από τα ΜΜΕ της χώρας, ονόματι «Factuel».