Σπουδαία κίνηση από Μπακασέτα: Αγόρασε ο ίδιος συλλεκτική του φανέλα για την ενίσχυση των πληγέντων στην Τουρκία (vid)
i

Τάσος Μπακασέτας/©Intime

Σπουδαία κίνηση από Μπακασέτα: Αγόρασε ο ίδιος συλλεκτική του φανέλα για την ενίσχυση των πληγέντων στην Τουρκία (vid)

Κώστας Τόπας 15:07 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:07 - 10.02.2023

Σε μία σπουδαία πρωτοβουλία προχώρησε ο Τάσος Μπακασέτας, καθώς αγόρασε ο ίδιος συλλεκτική του φανέλα που είχε δημοπρατηθεί για την ενίσχυση των πληγέντων του φονικού σεισμού στην Τουρκία.

Οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία έχουν στοιχίσει χιλιάδες ζωές. Τα προβλήματα σε αυτές τις δύο χώρες έχουν προκαλέσει ανησυχίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα της Τράμπζονσπορ, Τάσου Μπακασέτα.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Süper Lig και έχει μπει στις καρδιές των φίλων της Τραμπζονσπόρ - και όχι μόνο - για τη στάση του. Από την πλευρά του, ο Τάσος Μπακασέτας προχώρησε σε μία σπουδαία πρωτοβουλία καθώς θέλησε να σταθεί στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, αγόρασε ο ίδιος συλλεκτική του φανέλα που είχε δημοπρατηθεί για την ενίσχυση των πληγέντων του φονικού σεισμού στην Τουρκία. Η ιστορία είχε ξεκινήσει την περυσινή σεζόν, όταν ένας φίλος του δημιούργησε μία συλλεκτική φανέλα με το όνομα του ποδοσφαιριστή και τον αριθμό «11» που έχει στην ομάδα και έγραψε στην πλάτη, σε ελεύθερη μετάφραση, «Μπακασέτας, ελληνική παραγωγή». Αμέσως η φανέλα έκανε τον γύρο του διαδικτύου και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός συναντήθηκε με τον 29χρονο μεσοεπιθετικό που την υπέγραψε.

Ο φίλαθλος της τουρκικής ομάδας, Ερντάλ Σαχίν, γνωστοποίησε μέσω των social media πως θα δημοπρατήσει τη φανέλα του Μπακασέτα και τα έσοδα θα πάνε προς ενίσχυση των πληγέντων. 

«Θέλω και εγώ να βοηθήσω τους σεισμόπληκτους, αλλά δεν έχω τα μέσα. Εχω όμως μία ξεχωριστή φανέλα του Μπακασέτα που μου την έδωσε ο ίδιος. Την προσφέρω σε εσάς σε πλειστηριασμό. Θα χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα για να βοηθήσουμε όλους τους σεισμόπληκτους», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.

Δεν πέρασαν ώρες και ο Σαχίν δέχθηκε τηλεφώνημα. Ο Μπακασέτας τον ενημέρωσε, μέσω τρίτου, πως θα αγοράσει εκείνος τη φανέλα, τα έσοδα θα πάνε στους σεισμόπληκτους και μάλιστα αμέσως μετά θα τη βγάλει εκ νέου σε πλειστηριασμό ώστε να συγκεντρωθούν περαιτέρω χρήματα. Μία πράξη αν μη τι άλλο συγκινητική...