Ελληνας Μίδας με δέκα γράμματα: Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Τραπεζούντα με τη «βαλίτσα» γεμάτη χρήμα για τον Μπακασέτα

Ελληνας Μίδας με δέκα γράμματα: Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Τραπεζούντα με τη «βαλίτσα» γεμάτη χρήμα για τον Μπακασέτα

Βασίλης Μοιρώτσος 10:23 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 17.01.2024

Ο Παναθηναϊκός στρώνει χαλί εκατομμυρίων στον Τάσο Μπακασέτα και τον μετατρέπει στον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα παίκτη που θα αγωνίζεται στη Superleague.

Βόμβα μεγατόνων από τον Παναθηναϊκό με τον Τάσο Μπακασέτα. Και ένα μεταγραφικό ντεμαράζ που δείχνει ξεκάθαρα τη στόχευση να αυξήσουν κατά πολύ οι πράσινοι τις πιθανότητές τους για τον τίτλο. Ενισχύοντας το ρόστερ όπως ακριβώς ζήτησε ο Φατίχ Τερίμ από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Τότε που είπε στον Αλαφούζο ότι χρειάζεται δύο και όχι έναν στόπερ και πως θέλει ενίσχυση και μεσοεπιθετικά. Λέγοντάς του πολλές φορές ένα και μόνο όνομα: Τάσος Μπακασέτας.

Βρήκε τον... άνθρωπό του ο Αλαφούζος, ο οποίος είχε πει και στον Γιοβάνοβιτς πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί και ό,τι του ζητήσει μεταγραφικά για να αυξήσει τις πιθανότητες για τον τίτλο. Ο Τερίμ ζητάει περισσότερα απ' όσο ζητούσε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Ακαϊντίν είναι ήδη εδώ και μπήκε στην αποστολή του σημερινού ντέρμπι, ο Βίτορ Ουγκο είναι στον... δρόμο με το deal να είναι δεδομένο, ο Μπακασέτας προβάρει τα πράσινα. Και αναμένεται τερματοφύλακας και ίσως ένας παίκτης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αν μη τι άλλο... γεμάτος ο Γενάρης στο μεταγραφικό τοπίο του Παναθηναϊκού. Και μήνυμα πως θέλει το πρωτάθλημα... λυσσασμένα.

Εβδομάδες τον παλεύει τον αρχηγό της εθνικής ομάδας ο Παναθηναϊκός και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχός του. Γνωρίζοντας εξαρχής ότι δε θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Είχαν δίκιο οι Τούρκοι όταν επέμεναν πως ο Παναθηναϊκός είναι γερά στο κόλπο της απόκτησής του, είχαν δίκιο και όσοι έλεγαν πως τώρα είναι η ευκαιρία των πράσινων. Δηλαδή έξι μήνες πριν μείνει ελεύθερος ο παίκτης. Γιατί; Γιατί θα διαπραγματεύονταν και με την Τραμπζονσπόρ που ήθελε να τον πουλήσει για να κερδίσει οικονομικά, ενώ το καλοκαίρι ο παίκτης θα ήταν ελεύθερος.

Και γιατί έτσι κι αλλιώς τότε θα έπεφταν πάνω του πολλοί για να τον δελεάσουν και όχι μόνο από το εξωτερικό. Τι έκαναν οι πράσινοι; Περίμεναν να ωριμάσουν οι συνθήκες με την ελπίδα να μην προκύψει κάποια συμφωνία με άλλον σύλλογο. Αποδείχτηκε μεγάλος αντίπαλος η Μπεσίκτας, αλλά τη στιγμή που και ο Μπακασέτας και η Τραμπζονσπόρ ήταν έτοιμοι να κλείσουν το deal, εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος ως νέος προπονητής. Το θέμα «πάγωσε», ο Πορτογάλος δεν τρελαινόταν και εκεί ο Παναθηναϊκός είδε τις πιθανότητές του να αυξάνονται εντυπωσιακά.

Τι χρειαζόταν; Μια οικονομική πρόταση η οποία θα έβαζε πλέον σε σοβαρές σκέψεις τον αρχηγό της εθνικής ομάδας. Και στο ταξίδι που έγινε το βράδυ της Τρίτης στην Τραπεζούντα για να προχωρήσουν οι συζητήσεις, η... βαλίτσα του Παναθηναϊκού ήταν γεμάτη με λεφτά. Η εντολή ήταν να καλυφθεί κάθε οικονομική απαίτηση του Μπακασέτα προκειμένου να πει το πολυπόθητο «ναι» κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να καλύψει και τα «θέλω» της Τραμπζονσπόρ. Απέμενε μόνο ο παίκτης.

Ο Παναθηναϊκός με το κλείσιμο της μεταγραφής θα μετατρέψει τον Τάσο Μπακασέτα στον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Superleague. Με συμβόλαιο που αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως, που θα έχει κλιμακωτή αύξηση και που μαζί με τα χρήματα που θα δοθούν στην Τραμπζονσπόρ μιλάμε για ένα deal που θα μπορεί να φτάσει και στα έξι εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Και φυσικά μιλάμε για τον αρχηγό της εθνικής ομάδας, που έχει βγάλει... μάτια με το εθνόσημο, που οδηγεί την Ελλάδα προς τη συμμετοχή της στο EURO και που έχει... στόφα πρωταθλητή. Εκείνος, άλλωστε, είναι ο παίκτης που οδήγησε έπειτα από δεκαετίες την Τραμπζονσπόρ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας «σπάζοντας» το... μονοπώλιο των τριών μεγάλων της γειτονικής χώρας. Τα αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα που θα πάρει...