«Έκλεισε» τον Ρομέου η Μπαρτσελόνα

Οριόλ Ρομέου

i

©PrtScr

«Έκλεισε» τον Ρομέου η Μπαρτσελόνα

Κώστας Τσιακλής 17:25 - 17.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 17.07.2023

Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά σε ακόμα μια μεταγραφή αφού συμφώνησε με τη Χιρόνα για την απόκτηση του Οριόλ Ρομέου.

Η Μπαρτσελόνα φαίνεται να ολοκληρώνει την τέταρτη καλοκαιρινή της μεταγραφή. Τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» θα φοράει από τη νέα σεζόν ο Οριόλ Ρομέου, ο οποίος θα αποκτηθεί από τη Χιρόνα. Το αντίθετο δρoμολόγιο θα κάνει ο Πάμπλο Τόρες που θα παραχωρηθεί δανεικός για μια χρονιά.

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να ενισχύεται ενόψει της νέας σεζόν παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει. Μετά τους Ιλκάι Γκουντογκάν και Ινίγκο Μαρτίνεθ που μεταγράφηκαν ως ελεύθεροι και τον Βίτορ Ρόκε που αποκτήθηκε από την Παραναένσε, τα χέρια με τους «μπλαουγκράνα» έδωσε και ο Οριόλ Ρομέου.

Σύμφωνα με τον έγκριτο Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η συμφωνία με τη Χιρόνα έχει κλείσει και ο Ισπανός αμυντικός μέσος μάλιστα έχει περάσει ήδη και τις ιατρικές εξετάσεις. Πλέον αυτό που απομένει είναι να ετοιμαστούν τα συμβόλαια και να πέσουν οι υπογραφές. Επίσης η Μπαρτσελόνα συμφώνησε με τη Χιρόνα για την παραχώρηση του Πάμπλο Τόρες με τη μορφή δανεισμού για τη σεζόν 2023-2024.

Ο 31χρονος άσος είχε διατελέσει μέλος των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα στο παρελθόν και με την πρώτη ομάδα των Καταλανών κατέγραψε δύο συμμετοχές. Αυτές ήταν τη σεζόν 2010-2011, η μια ήταν για την πρότελευταια αγωνιστική του πρωταθλήματος απέναντι στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ενώ η άλλη ήταν στο σούπερ καπ απέναντι στη Σεβίλλη.

Στην καριέρα του ο Ρομέου έχει παίξει επίσης σε Βαλένθια, Τσέλσι, Στουτγκάρδη, Σαουθάμπτον και φυσικά Χιρόνα. Τις περισσότερες συμμετοχές τις είχε στη Σαουθάμπτον, στην οποία αγωνίστηκε από το 2015 μέχρι το 2022. Συγκεκριμένα ο Ισπανός κατέγραψε με τη φανέλα των «αγίων» 256 εμφανίσεις και είχε απολογισμό οκτώ γκολ και έξι ασίστ.

Τη φετινή περίοδο με τη Χιρόνα αγωνίστηκε σε 34 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και μάλιστα πέτυχε και δύο τέρματα. Το ένα ήρθε μόλις στο δεύτερο του παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ (νίκη 2-1) ενώ το δεύτερο ήταν κόντρα στην ουραγό, Έλτσε, στην επικράτηση με 2-0.