Έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τον Τσάβι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα

Τσάβι

i

© PrtScr

Έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τον Τσάβι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στέλιος Βαρδάκης • 17:36 - 18.01.2024

Καζάνι που βράζει φαίνεται να είναι τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα με τους ποδοσφαιριστές της να φαίνεται πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του προπονητή τους, Τσάβι.

Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο Τσάβι στην Μπαρτσελόνα με δημοσιεύματα στην Ισπανία να αναφέρουν ότι έχει «χάσει» τα αποδυτήρια της ομάδας του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ESPN αρκετοί ποδοσφαιριστές της Μπάρτσα είναι δυσαρεστημένοι με τον προπονητή τους.

Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 από την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Σούπερ Καπ ωστόσο η απογοήτευση προϋπήρχε εκείνης της ήττας.

Αρκετοί παίκτες αμφισβητούν εδώ και καιρό την προσέγγιση της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές επίσης ενοχλημένοι που ο Τσάβι είπε ότι δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού της.

Ο ίδιος ο Καταλανός προπονητής επιμένει ότι συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη των παικτών του αν και παραδέχεται ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να είναι δυσαρεστημένος μέσα σε μια ομάδα 20 παικτών.

Ο Τσάβι έχει πει σε αρκετές συνεντεύξεις Τύπου ότι πιστεύει πως η σχέση με τους παίκτες του παραμένει θετική. Μιλώντας μετά την ήττα από τη Ρεάλ την Κυριακή, δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει σε αυτούς και είναι πεπεισμένος ότι μπορούν να ανατρέψουν τη σεζόν.

Οι παίκτες αναγνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, αλλά λένε ότι ο Τσάβι είναι ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά και τη στάση που έχει δείξει όλη η ομάδα. Η νίκη με 3-2 επί της Αλμερία πριν από τα Χριστούγεννα χαρακτηρίστηκε από μία πηγή ως «σημείο καμπής» στη σχέση μεταξύ των παικτών και του προπονητή.

Ο προπονητής της Μπάρτσα σημείωσε μετά από εκείνο το παιχνίδι ότι έκανε την πιο σκληρή ομιλία του στην ομάδα στο ημίχρονο, καθώς η ομάδα της Καταλονίας έφτασε με κόπο στη νίκη με σκόρερ τον Σέρχι Ρομπέρτο στο 83ο λεπτό απέναντι στην τελευταία ομάδα της LaLiga, η οποία παραμένει χωρίς νίκη φέτος.

Εν τω μεταξύ, ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Ντέκο, δήλωσε ότι δεν έχει κανένα νόημα να αμφισβητείται το μέλλον του Τσάβι, προσθέτοντας ότι ο προπονητής, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025, διατηρεί την υποστήριξη του συλλόγου.

Εάν πάντως υπάρξει απομάκρυνση του Τσάβι κατά τη διάρκεια της σεζόν, η επιλογή του Ζοάν Λαπόρτα είναι να τον αντικαταστήσει προσωρινά με τον προπονητή της Μπαρτσελόνα Β' και πρώην ποδοσφαιριστή του συλλόγου, Ράφα Μάρκεζ.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει μείνει πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος καθώς βρίσκεται στο -8 από την πρώτη Χιρόνα και στο -7 από τη δεύτερη Ρεάλ, ωστόσο έχει προκριθεί στους «16» του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Νάπολι, ενώ στο Κύπελλο αντιμετωπίζει την Ουνιονίστας, ομάδα τρίτης κατηγορίας.