Σεισμός: Η Μπαρτσελόνα έσπασε το συμβόλαιο με τη Nike - Η απάντηση της κορυφαίας εταιρείας αθλητικής ένδυσης

Τζουάν Λαπόρτα

i

© Twitter

Σεισμός: Η Μπαρτσελόνα έσπασε το συμβόλαιο με τη Nike - Η απάντηση της κορυφαίας εταιρείας αθλητικής ένδυσης

Δημήτρης Χούπης 22:15 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:16 - 23.03.2024

Η Μπαρτσελόνα μετά από 26 χρόνια έσπασε το συμβόλαιό της με τη Nike, την εταιρεία που την έντυνε. Ποια είναι η απάντηση της κορυφαίας εταιρείας ένδυσης.

Οι σχέσεις της Μπαρτσελόνα με τη Nike δεν ήταν και οι καλύτερες τον τελευταίο καιρό. Μόνο που πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει με τις δύο μεριές να έρχονται σε ρήξη, αφού είναι κοντά στη λύση του συμβολαίου που έχουν.

Το Σάββατο (23/3) έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης των «μπλαουγκράνα» ήθελε να λύσει το συμβόλαιο που έχει με την κορυφαία εταιρεία ένδυσης, λόγω διαφωνίας απόψεων μεταξύ των δύο μεριών. Ο Ζοάν Λαπόρτα λοιπόν σε ένα podcast σχολίασε πως υπήρξε παραβίαση της σύμβασης, με αποτέλεσμα να λυθεί απειλήσουν με λύση συνεργασίας.

«Είπαμε στη Nike ότι λόγω παραβιάσεων, που ήταν καταστροφικές για εμάς, θα τερματίζαμε τη σύμβαση. Είχαν 45 μέρες για να μας απαντήσουν, δεν το έκαναν και τους ενημέρωσα πως το συμβόλαιο έχει τερματιστεί. Μάλιστα μας είπαν ότι "Απαντήσαμε και τώρα βλέπουμε τη λύση σε αυτά τα μέτρα". Προσπάθησα να βελτιώσουν τη σύμβαση, αλλά έκαναν προσπάθειες που δεν επαρκούν, γιατί γνωρίζουμε πως η αγορά πληρώνει με περισσότερα», ήταν τα λόγια του Λαπόρτα.

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν έχει πρόταση από την Puma, η οποία είναι καλύτερη από την παρούσα συμφωνία με τη Nike. Στην οποία μάλιστα υπάρχει μπόνους 100 εκατομμυρίων, σε περίπτωση επέκτασης συμβολαίου. «Προσπάθησαν να βελτιώσουν το συμβόλαιο, αλλά έκαναν μερικές προσπάθειες που δεν επαρκούν, επειδή ξέρουμε ότι η αγορά πληρώνει περισσότερο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ομάδα θα έχει πάρει απόφαση προς αυτό το θέμα. Εκτός από αυτό οι δύο εταιρείες, έχουν την επιλογή να δημιουργήσουν ένα δικό τους όνομα για τις εμφανίσεις. Μία επιλογή που αποκλείστηκε, αλλά ο πρόεδρος δεν θέλει να εγκαταλείψει.

«Βόμβες» από Λαπόρτα: «Η Ρεάλ ευνοείται από τη διαιτησία, ο ανταγωνισμός είναι νοθευμένος»
LA LIGA

22:33 - 23.01.2024

«Βόμβες» από Λαπόρτα: «Η Ρεάλ ευνοείται από τη διαιτησία, ο ανταγωνισμός είναι νοθευμένος»

Ο διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα... άστραψε και βρόντηξε σχετικά με τη διαιτησία, τονίζοντας ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εύνοια, ενώ αποκάλυψε πως έχει προχωρήσει σε καταγγελίες...

Είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε ένα συμβόλαιο πολύ χαμηλότερο από αυτό που η αγορά πληρώνει. Το εύκολο είναι να συνεχίσουμε με τη Nike, με ένα συμβόλαιο χαμηλότερο, αλλά μερικές φορές το εύκολο δεν είναι το καλύτερο για την ομάδα», ήταν τα λόγια του Λαπόρτα.