Ο Μπας Ντοστ μίλησε για τα αίτια της κατάρρευσης του στο γήπεδο

Ο Μπας Ντοστ

i

© Twitter

Ο Μπας Ντοστ μίλησε για τα αίτια της κατάρρευσης του στο γήπεδο

Ιάσονας Τσίλης 18:47 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:51 - 02.11.2023

Ο Μπας Ντοστ αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους έχασε τις αισθήσεις του στην αναμέτρηση της Ναϊμέγκεν με την Άλκμααρ και τόνισε πόσο τυχερός ήταν που απέφυγε τα χειρότερα.

Ο ποδοσφαιριστής της Ναϊμέγκεν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Άλκμααρ και σόκαρε τους πάντες στο γήπεδο.

Σε μια κατάσταση που θύμισε εκείνη του Κρίστιαν Έρικσεν στο EURO 2020, το παιχνίδι σταμάτησε και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Ο Ντοστ, έδωσε την ιατρική εξήγηση της περιπέτειας του, μιλώντας με τους ειδικούς. «Έχω ακούσει τώρα από τον καρδιολόγο μου τι προκάλεσε αυτό που μου συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Άλκμααρ. Έχω κάνει πολλές εξετάσεις τις τελευταίες μέρες και έδειξαν ότι έχω φλεγμονή του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα). Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας καρδιακός μυς αναπτύσσει φλεγμονή και οι συνέπειες μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές, αλλά ήμουν τυχερός που υπήρξε άμεση αντίδραση απ' τους γιατρούς στο γήπεδο. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο ευγνώμων είμαι στους γιατρούς για την επαρκή απόδοσή τους στο γήπεδο».

«Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και μετά θα πάω σπίτι και θα πρέπει να ξεκουραστώ για να συνέλθω πλήρως από αυτό. Μόνο μετά από εκείνη τη στιγμή θα έχω περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον μου και από εκεί και πέρα ​​θα μπορώ να μοιραστώ περισσότερα για αυτό. Προς το παρόν θα κάνω ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο και θα περάσω το χρόνο αυτό με την οικογένειά μου. Ελπίζω να το σεβαστούν όλοι. Θα επανέλθω στο Goffert Stadium τους επόμενους μήνες. Τότε θα πω κι εγώ την ιστορία μου μια μέρα, ειδικά για να βοηθήσω τον αθλητικό κόσμο και να μάθω από αυτό που μου συνέβη και για να μπορώ ακόμα να το πω».

Μάλιστα, ανέφερε ότι το πρόβλημα του δεν έχει να κάνει με εμβολιασμούς. «Μίλησα με το προσωπικό μας και τους συμπαίκτες μου χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια του γεύματος. Χάρηκα που τους ξαναείδα και τους ξαναμίλησα. Τους εξήγησα τι μου συνέβη, τι το προκάλεσε και πώς είναι για μένα η επόμενη περίοδος. Θα ήθελα να τονίσω ότι η φλεγμονή μου δεν έχει καμία σχέση με τους εμβολιασμούς. Τους είπα ότι είμαι σίγουρος για την ανάρρωσή μου και ότι θα επανέλθω σε τροχιά. Ελπίζω να μπορέσουν τώρα να επικεντρωθούν ξανά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να επικεντρωθούν στους σημερινούς και κυριακάτικους αγώνες με τη Ρόντα και την Φόλενταμ. Θα παρακολουθήσω αυτούς τους αγώνες στην τηλεόραση και θα επευφημήσω τους συναδέλφους μου. Όλοι ξέρουν ότι θα χάσω το παιχνίδι. Πρώτα από όλα οι συνάδελφοί μου, αλλά και οι οπαδοί, η προπόνηση και η ατμόσφαιρα στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Μου αρέσει πολύ αυτό. Ωστόσο, τώρα είναι ώρα να κοιτάξω τον εαυτό μου και να ξεκουραστώ. Δεν υπολογίζω σε τίποτα προς το παρόν, μόνο στην ανάρρωσή μου ανάμεσα στην οικογένεια και τους συγγενείς μου».

«Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, εντός κι εκτός συνόρων. Μου δείξατε τόση μεγάλη εκτίμηση. Αυτό μ΄ έχει συγκινήσει κι έχει στηρίξει εμένα και την οικογένειά μου. Ευχαριστώ τους φίλους του ποδοσφαίρου, θα επικοινωνήσω μαζί σας ξανά!»