Νέα επιβλητική νίκη του Άρη Λεμεσού επί της ΜΠΑΤΕ και πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League
i

© Twitter / Aris Limassol FC

Νέα επιβλητική νίκη του Άρη Λεμεσού επί της ΜΠΑΤΕ και πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Δημήτρης Χούπης 23:06 - 01.08.2023

Ο Άρης Λεμεσού πήρε νέα επιβλητική νίκη με 5-2 στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο Άρης Λεμεσού μετά το 6-2 του πρώτου γύρου, πήρε νέα επιβλητική νίκη, με 5-2 αυτή τη φορά, επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Το σκορ για την κυπριακή ομάδα το άνοιξε ο Μαμπίτσκα στο όγδοο μόλις λεπτό, βάζοντας και τυπικά τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Ο Γκρόμικο στο 25' ισοφάρισε για την ΜΠΑΤΕ, αλλά ένα λεπτό μετά ο Γκομίς έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τον Άρη. 

Δέκα λεπτά μετά το 1-2 ο Καζού έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας από τη Λεμεσό, κάνοντας 3-1 σκορ πρώτου ημιχρόνου. Στο τρίτο λεπτό του δεύτερο μέρους μείωσε σε 2-3 με τον Μαρτίνοφ, αλλά ο Μπένγκτσον έκανε το 2-4 για τον Άρη. 

Ο Στεπίνσκι έκανε το 2-5 για την κυπριακή ομάδα, αλλά το τελικό σκορ το διαμόρφωσε ο Λάπτεφ στο 90+2' με εκτέλεση πέναλτι. 

Στο άλλο παιχνίδι η Ολίμπια Λιουμπλιάνα χάρη στο γκολ του Έλσνικ στο 90+2', κέρδισε τη Λουντογκόρετς 2-1 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League. Ο Ντεσπότοφ στο 15' άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Βουλγαρίας, αλλά τρία λεπτά μετά ο Έλσνικ ισοφάρισε και έφερε το συνολικό σκορ στα ίσα. 

Παρόλα αυτά η Λουντογκόρετς έμεινε με δέκα στο 83' μετά την αποβολή του Σον, κάτι που η σλοβένικη ομάδα το εκμεταλλεύτηκε και βρήκε δεύτερο τέρμα με τον Έλσνικ. Γκολ που έκανε το 3-2 στο συνολικό σκορ και έδωσε την πρόκριση στην Ολίμπια. Ωστόσο στο 90+11 ο Ντεσπότοφ είχε μεγάλη ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά έχασε το πέναλτι που εκτέλεσε.