Ξέσπασε ο Μπεγερίν για το σύγχρονο ποδόσφαιρο: «Οταν μεθάμε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν βάψουμε τα νύχια μας...»

Έκτορ Μπεγερίν

i

PrtScr

Ξέσπασε ο Μπεγερίν για το σύγχρονο ποδόσφαιρο: «Οταν μεθάμε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν βάψουμε τα νύχια μας...»

Κώστας Τόπας 09:19 - 20.02.2024

Ο Έκτορ Μπεγερίν, πρώην μπακ της Άρσεναλ και νυν της Μπέτις, αναφέρθηκε στις δοκιμασίες στις οποίες οι ποδοσφαιριστές αποτελούν στόχο και ξέσπασε για το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Σε μια συνέντευξη στο BBC, ο Έκτορ Μπεγερίν, πρώην μπακ της Άρσεναλ που παίζει τώρα στη Μπέτις, στάθηκε στους κοινωνικούς λόγους και αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές που σχετίζονται με αυτό το θέμα, ιδίως τη βιωσιμότητα και την πίεση και την κρίσεις των οποίων οι ποδοσφαιριστές αποτελούν στόχο.

«Η βιωσιμότητα είναι κάτι που λαμβάνω υπόψη σε κάθε απόφαση στη ζωή μου και είμαι μέλος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που γνωρίζει αυτό η Μπέτις, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει συστήματα για οπαδούς και εργαζόμενους, για να διευκολύνει τα πράγματα για να έχει ένας «πιο πράσινος» τρόπος ζωής, είναι σημαντικό και αποτελεί έμπνευση», είπε ο Ισπανός.

«Μερικές φορές, ως καταναλωτές, νιώθουμε πολλές ενοχές, αλλά και το κράτος και οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη γιατί είναι αυτές που ρυπαίνουν περισσότερο», εξήγησε ο Μπεγιερίν, ο οποίος έδωσε επίσης ένα παράδειγμα.  «Σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε με τρένο. Με τον Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ, όποτε πηγαίναμε στο Μάντσεστερ ή στο Λίβερπουλ ταξιδεύαμε με τρένο και αυτές είναι απλούστερες και καθαρότερες επιλογές».

Ο πρώην μπακ της Άρσεναλ μίλησε και για την πίεση που ασκείται στους ποδοσφαιριστές: «Όταν ζεις σε μια κοινωνία που δεν δέχεται ούτε ένα μικρό λάθος, γίνεται πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να εκτεθούν».

Απολογήθηκε ο Μέσι για την αμφιλεγόμενη απουσία του σε φιλικό στο Χονγκ Κονγκ: «Γι' αυτό δεν έπαιξα, ζητάω συγγνώμη» (vid)
REST OF THE WORLD

08:37 - 20.02.2024

Απολογήθηκε ο Μέσι για την αμφιλεγόμενη απουσία του σε φιλικό στο Χονγκ Κονγκ: «Γι' αυτό δεν έπαιξα, ζητάω συγγνώμη» (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι έσπασε τη σιωπή του, σχετικά με την απουσία του σε φιλικό αγώνα της Ίντερ Μαϊάμι στο Χονγκ Κονγκ στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου είχε ξεσπάσει διαμάχη.

Ερωτηθείς για τις φορές που του λένε να «περιοριστεί στο ποδόσφαιρο», ο Μπεγερίν έχει ισχυρή άποψη για το θέμα: «Είναι πολύ αστείο γιατί στους ποδοσφαιριστές λένε να περιορίζονται στο ποδόσφαιρο μόνο όταν μιλούν για κάτι ή κάνουν κάτι που δεν είναι πολύ αρρενωπός. Όταν παίζουν PlayStation, οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα, όταν μεθάνε ή οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όταν ο Μπόρχα Ιγκλέσιας βάφει τα νύχια του, ή όταν εγώ πηγαίνω σε μια επίδειξη μόδας, τότε μας αμφισβητούν, τότε είναι που ό,τι κάνουμε έξω επηρεάζει το ποδόσφαιρό μας», κατέληξε ο Ισπανός αμυντικός.