Μπέλιγχαμ: «O πατέρας μου φορούσε συνέχεια μία φανέλα του Ζιντάν κι εγώ τον ρωτούσα ποιος είναι αυτός»

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

© PrtScr

Μπέλιγχαμ: «O πατέρας μου φορούσε συνέχεια μία φανέλα του Ζιντάν κι εγώ τον ρωτούσα ποιος είναι αυτός»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:55 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 19.05.2024

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ προχώρησε σε μία ιδιαίτερη ιστορία από τα παιδικά του χρόνια, με αφορμή τις συγκρίσεις που γίνονται με τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν!

Η «βασίλισσα» και πλέον πρωταθλήτρια Ισπανίας έκανε το «μπαμ» τον περασμένο Ιούνιο, με τον 20χρονο σούπερ σταρ να γίνεται κάτοικος Ισπανίας.

Ο πρώην παίκτης της Ντόρτμουντ, ο οποίος πήρε το θρυλικό νούμερο «5» του Ζινεντίν Ζιντάν στο «Μπερναμπέου», από τότε που έφυγε από τους Βεστφαλούς, μετράει 18 γκολ σε 26 συμμετοχές στη La Liga, ενώ συνολικά με τη φανέλα της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις έχει καταγράψει 22 γκολ και 10 ασίστ.

Όπως ήταν λογικό, τα εντυπωσιακά πεπραγμένα του Μπέλιγχαμ σε αυτήν την πρώτη του σεζόν στην Ισπανία έφεραν και τις... συγκρίσεις. Πολλοί θεώρησαν πως ο ίδιος είναι ο «νέος Ζιντάν» της Ρεάλ Μαδρίτης και με αφορμή αυτά τα λεγόμενα των φίλων της «βασίλισσας», ο ίδιος προχώρησε σε μία ιδιαίτερη ιστορία από τα παιδικά του χρόνια.

Αναλυτικά όσα αποκάλυψε:

«O πατέρας μου φορούσε συνέχεια μια φανέλα της Ρεάλ στο σπίτι που έγραφε Ζιντάν στην πλάτη. Είναι αστείο, κατά κάποιον τρόπο, έγινε ένας ολοκληρωμένος κύκλος. Μου την έδωσε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Τη φορούσε στο σπίτι και εγώ τον ρωτούσα ποιος είναι αυτός ο τύπος. Μου έλεγε όταν μεγαλώσεις θα το ψάξουμε στο YouTube. Και τώρα φοράω το πέντε, κατέληξε μια ιστορία με πολύ νόημα. Πολύ όμορφη για μένα».

Πώς η Τσέλσι χρησιμοποίησε το FIFA για να προσπαθήσει να υπογράψει τον Μπέλιγχαμ

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά για τον Άγγλο αστέρα, τον οποίο ήθελαν πολλοί σύλλογοι της Premier League, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μπέρμιγχαμ. Μία εξ αυτών ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μάλιστα ήταν σε επαφές με την οικογένειά του για να την πείσουν να υπογράψει ο Μπέλιγχαμ.

Η Τσέλσι ήταν ένας άλλος σύλλογος που προσπάθησε να δελεάσει τον Μπέλιγχαμ και ένας από τους πρώην σκάουτερ τους αποκάλυψε τις προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα του Λονδίνου για να κερδίσει τον αγώνα για την υπογραφή του.

Ο Γιουσούφ Σαϊάντ εργάστηκε ως σκάουτερ για την Τσέλσι κατά τη διάρκεια της περιόδου των Αντόνιο Κόντε και Μαουρίτσιο Σάρι στον σύλλογο και ισχυρίστηκε ότι είχαν αναφορές για τον Μπέλιγχαμ που έδειχναν ότι η Τσέλσι θα ήταν η κατάλληλη ομάδα για να κάνει το επόμενο βήμα του.

«Πιθανώς η περισσότερη δουλειά που έχω κάνει ποτέ σε έναν παίκτη εκείνη τη σεζόν ήταν όταν προσπαθήσαμε να υπογράψουμε τον Τζουντ», είπε ο εν λόγω σκάουτερ στο Rising Ballers. «Είχαμε αναφορές για αυτόν από όταν ήταν κάτω των 12 ετών μέχρι και κάτω των 16 ετών. Είχαμε περίπου 62 αναφορές από 25 διαφορετικούς σκάουτερ.

Ο Μπέλιγχαμ, οι τραυματισμοί και η νέα εποχή: Πως ο Αντσελότι έκανε πρωταθλήτρια την Ρεάλ σε μία «χαμένη» σεζόν
LA LIGA

12:47 - 05.05.2024

Ο Μπέλιγχαμ, οι τραυματισμοί και η νέα εποχή: Πως ο Αντσελότι έκανε πρωταθλήτρια την Ρεάλ σε μία «χαμένη» σεζόν

Η μεταγραφή του Τζουντ Μπέλιγχαμ και η συμβολή του στα γκολ. Οι ασταμάτητοι τραυματισμοί που τελικά δεν κόστισαν στην Ρεάλ και η έξυπνη διαχείριση του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματος στην ιστορία της.

«Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο που νιώθαμε ότι θέλαμε να τον υπογράψουμε, δεν ήταν διαφορετικό από κάθε κορυφαίο σύλλογο της χώρας. Ήταν σαν να κάνουμε διαφορετικό αυτό που του παρουσιάζουμε. Eίχαμε το περιεχόμενο που χρειαζόμαστε από την U12 έως την U16.

Στο τέλος, τον βάλαμε σε ένα ματς στο FIFA με φανέλα της Τσέλσι - προσπαθώντας να τον κάνουμε να σκεφτεί πραγματικά έξω από το κουτί. Ξόδεψα πολύ χρόνο μου κάνοντας το. Τo FIFA είναι το τελικό μέρος όπου παίρνουμε τις αποφάσεις και παρουσιάζουμε τις πληροφορίες μας στους παίκτες. Κάνοντάς το όσο το δυνατόν πιο μοναδικό, ώστε να μπορέσουμε να ξέρουμε τα πάντα για τον παίκτη».