Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών επιμένει ότι ο Μπενζεμά «κάτι κρύβει» για τη σχέση του με την Μουσουλμανική Αδελφότητα

Καρίμ Μπενζεμά

i

© PrtScr

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών επιμένει ότι ο Μπενζεμά «κάτι κρύβει» για τη σχέση του με την Μουσουλμανική Αδελφότητα

Κώστας Τόπας 14:46 - 27.10.2023

Ο Ζεράλδ Νταρμανέν, υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας συνεχίζει να κατηγορεί τον Καρίμ Μπενζεμά για δεσμούς με την ομάδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία σε χώρες όπως η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία ή η Αίγυπτος θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Ζεράλδ Νταρμανέν, υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, επέστρεψε στην κατηγορία κατά του Καρίμ Μπενζεμά και υπερασπίστηκε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του το βράδυ της Τετάρτης (25/10) στο Άμπου Ντάμπι, δηλώνοντας ότι «κάτι κρύβεται» όταν ένας ποδοσφαιριστής εκφράζει «επιλεκτικά» μια πολιτική άποψη.

«Αξίζει να ρωτήσω τι κάνει ένας ποδοσφαιριστής στο tweet μιας πολιτικής άποψης και ότι, όταν το κάνει, το κάνει επιλεκτικά; Προσωπικά πιστεύω ότι να κρύβεις κάτι και να μην το βλέπουμε είναι αφέλεια. Μπορούμε να αναρωτηθούμε γιατί ο Υπουργός Εσωτερικών αντιδρά στο tweet ενός ποδοσφαιριστή, αλλά όταν επηρεάζει 20 εκατομμύρια ανθρώπους, νομίζω ότι εναπόκειται σε εμένα να το καταγγείλω», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνάντηση με μέλη της γαλλικής κοινότητας, στην κατοικία του πρέσβη της Γαλλίας στο Άμπου Ντάμπι.

Την περασμένη εβδομάδα στο κανάλι Cnews, ο Νταρμανίν κατηγόρησε τον Καρίμ Μπενζεμά ότι είχε «σχέση» με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση που γεννήθηκε στην Αίγυπτο.

Ο υπουργός επέκρινε τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Ιτιχάντ, επειδή δημοσίευσε ένα μήνυμα για «αυτούς τους άδικους βομβαρδισμούς που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά», χωρίς να εκφράσει συμπόνια για τα ισραηλινά θύματα της Χαμάς. Τα σχόλια του Νταρμανίν προκάλεσαν οργή στα αριστερά και ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλει καταγγελία.