Πήρε τον Μπαϊγί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Μπεσίκτας

Έρικ Μπαϊγί

i

©Besiktas

Πήρε τον Μπαϊγί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Μπεσίκτας

Κώστας Τσιακλής 09:34 - 05.09.2023

Η Μπεσίκτας ανακοίνωσε την απόκτηση του Έρικ Μπαϊγί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μπεσίκτας ολοκλήρωσε ακόμα μια σημαντική μεταγραφή αφού ανακοίνωσε τη μόνιμη μεταγραφή του Έρικ Μπαϊγί, ο οποίος αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι τουρκικές ομάδες ήταν αρκετά ενεργές το φετινό καλοκαίρι, προσθέτοντας στο δυναμικό τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το χορό αυτό δεν θα μπορούσε να έλειπε και η Μπεσίκτας, η οποία ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (04/09) την απόκτηση του Έρικ Μπαϊγί.

Ο Ιβοριανός κεντρικός αμυντικός δεν ήταν στα πλάνα του Έρικ Τεν Χαχ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ακόμα και τώρα που οι τραυματισμοί χτύπησαν για τα καλά τους «κόκκινους διαβόλους». Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Μπαϊγί υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους και τον Ιούνιο του 2024 θα μπορεί να φύγει ως ελεύθερος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της μεταγραφής.

Η ανακοίνωση της Μπεσίκτας για την απόκτηση του Μπαϊγί αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Καλωσόρισες στη Μπεσίκτας, Έρικ Μπαϊγί. Η ομάδα μας ήρθε σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την οριστική μεταγραφή του Ιβοριανού κεντρικού αμυντικού. Ευχόμαστε στον Έρικ Μπαϊγί, που πιστεύουμε ότι θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον σύλλογό μας, καλή επιτυχία με την ένδοξη φανέλα μας».

Όπως προαναφέραμε αυτή είναι η 10η μεταγραφή της Μπεσίκτας, Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι είχαν αποκτηθεί επίσης οι: Μίλοτ Ράσιτσα, Μπακχτιγιόρ Ζαϊνουντίνοφ, Ζαν Ονάνα, Αρτούρ Μασουακού, Ταϊφούρ Μπινγκόλ, Εμρετσάν Μπουλούτ, Ντάνιελ Αμαρτέι, Άλεξ Όξλεϊντ Τσέιμπερλεν και Άντερ Ρέμπιτς.

Ο Μπαϊγί βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Ιούλιο του 2016 όταν και αποκτήθηκε με 38 εκατομμύρια ευρώ από τη Βιγιαρεάλ. Την περασμένη σεζόν είχε δοθεί δανεικός στη Μαρσέιγ με την οποία είχε 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Από την άλλη με τους «κόκκινους διαβόλους» μέτρησε συνολικά 113 εμφανίσεις και είχε απολογισμό ένα γκολ και μια ασίστ. Κατέκτησε επίσης ένα Europa League, ένα Λιγκ Καπ και ένα Community Shield.