Ο Μπόουεν έγινε ο τρίτος παίκτης που σκοράρει σε επτά συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια της Premier League

Τζέιροντ Μπόουεν

i

©glomex

Ο Μπόουεν έγινε ο τρίτος παίκτης που σκοράρει σε επτά συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια της Premier League

Κώστας Τσιακλής 13:10 - 08.12.2023

Ο Τζέιροντ Μπόουεν σκόραρε (και) στην έδρα της Τότεναμ και έγινε μέλος ενός πολύ κλειστού κλαμπ...

Η 15η αγωνιστική της Premier League ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (07/12) με την αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Γουέστ Χαμ στο «Tottenham Hotspur Stadium». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κριστιάν Ρομέρο στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο αυτή που πήρε τη νίκη ήταν τελικά η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες που έφτασε στην ανατροπή στο δεύτερο μέρος (1-2).

Με την επιτυχία της η Γουέστ Χαμ εδραιώθηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας και μείωσε την απόσταση από τις ομάδες που προπορεύονται και βρίσκονται σε θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την άλλη η Τότεναμ έγραψε ιστορία με τις αρνητικές τις επιδόσεις και έχασε την ευκαιρία να πιάσει στην 4η θέση τη Μάντσεστερ Σίτι.

Από τον πίνακα των σκόρερ δεν θα μπορούσε να λείπει ο Τζέιροντ Μποούεν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή της Τότεναμ και ισοφάρισε σε 1-1 στο 52'. Το τέρμα του Άγγλου ακραίου επιθετικού είναι συνάμα και ιστορικό αφού τον έκανε μέλους ενός κλειστού κλαμπ, στο οποίο βρίσκονται μόνο ακόμα δύο ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα ο Μπόουεν σκόραρε για έβδομο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στην Premier League και είναι μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Οι άλλοι δύο ήταν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι και ο Σέρχιο Αγουέρο, με τον πρώτο μάλιστα να σκοράρει σε εννέα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς και κρατάει το σχετικό ρεκόρ. Από την άλλη ο θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι είχε μείνει στα επτά.

Ο Μπόουεν λοιπόν αν σκοράρει στα επόμενα τρία παιχνίδια τότε θα σπάσει το ρεκόρ του Φαν Πέρσι και θα περάσει αυτός στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Το αμέσως επόμενος εκτός έδρας ματς του είναι την Κυριακή (10/12) με τη Φούλαμ, ενώ ακολούθως θα αγωνιστεί κόντρα σε Άρσεναλ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη σεζόν ο Μπόουεν δεν είχε σκοράρει σε κανένα εκτός έδρας παιχνίδι της Premier League.

Τα εκτός έδρας ματς που σκόραρε ο Μπόουεν στην Premier League: 

Μπόρνμουθ
Μπράιτον
Λούτον
Λίβερπουλ
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Τότεναμ