Ο Μπραχίμ Ντίαθ θα αγωνίζεται με την εθνική ομάδα του Μαρόκου

Μπραχίμ Ντίαζ

i

©PrtScr

Ο Μπραχίμ Ντίαθ θα αγωνίζεται με την εθνική ομάδα του Μαρόκου

Στέλιος Βαρδάκης 09:44 - 11.03.2024

Ο Μπραχίμ Ντίαθ αποφάσισε να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα του Μαρόκου αντί για εκείνη της Ισπανίας με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να μην μπορεί να περιμένει άλλο μία κλήση από τη «φούριας ρόχας».

Ο Μπραχίμ Ντίαθ αναμένεται να εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα του Μαρόκου και όχι εκείνη της Ισπανίας με την απόφαση να επισημοποιείται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι γεννημένος στην Μάλαγα από Ισπανούς γονείς και μάλιστα έχει αγωνιστεί με την φανέλα της «φούριας ρόχας» στις μικρές ηλικίες εκπροσωπώντας την Ισπανία και σε διεθνής διοργανώσεις μικρών ηλικιών.

Όμως, το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα, άφησε ανοιχτό το παράθυρο για μία «μεταγραφή» σε άλλη εθνική ομάδα και συγκεκριμένα του Μαρόκου.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μαρόκο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο παππούς του παίκτη της Ρεάλ, Μπραχίμ Ντίαθ Αμπντελκάντερ, είχε γεννηθεί στη χώρα της Βόρειας Αφρικής και κίνησε τις διαδικασίες ώστε να μπορεί να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα.

Ο 24χρονος φαίνεται ότι επέλεξε τελικά να εκπροσωπήσει το Μαρόκο, αφού θεωρούσε ότι θα μπορούσε να έχει λάβει, μέχρι τώρα, κάποια κλήση από τον προπονητή της εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ντε Λα Φουέντε, ο οποία όμως δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να πάρει αυτή την απόφαση.

Ο Ντίαθ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και να κάνει ντεμπούτο με το Μαρόκο στο ματς κόντρα στην Ανγκόλα στις 22 Μαρτίου, αν έχουν λυθεί μέχρι τότε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα και μπορεί κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.