Γιατί χρησιμοποιήθηκε στρογγυλή κόκκινη κάρτα για να αποβληθεί ο Ζοάο Γκόμες της Γουλβς

Μπρέντφορντ - Γουλβς

Γιατί χρησιμοποιήθηκε στρογγυλή κόκκινη κάρτα για να αποβληθεί ο Ζοάο Γκόμες της Γουλβς

Κώστας Τόπας 08:29 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 06.01.2024

Μια σπάνια «κυκλική κόκκινη κάρτα» προέκυψε από τον διαιτητή Τόνι Χάρινγκτον κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Κυπέλλου Αγγλίας, μεταξύ της Μπρέντφορντ και της Γουλβς και ώθησε πολλούς να κάνουν την ίδια ερώτηση. Ποια η σημασία της;

Στο όγδοο λεπτό της αναμέτρησης του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Γκόμες έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Νόργκααρντ με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον ρέφερι της αναμέτρησης, Χάριγκντον. Ο ρέφερι δεν του έδειξε την κόκκινη κάρτα που όλοι έχουμε συνηθίζει αλλά έβγαλε από το τσεπάκι του μία... κυκλική κόκκινη κάρτα.

Ήταν μια απόφαση που πυροδότησε πολλές συζητήσεις στα social media. Ήταν ένα τάκλιν άξιο κόκκινης κάρτας; Ήταν σκόπιμο; Και γιατί του έδωσαν ένα κόκκινο κυκλικό σχήμα αντί για το συνηθισμένο ορθογώνιο;

Γιατί λοιπόν ο Χάρινγκτον μοίρασε κόκκινη κάρτα σε κόκκινο κυκλικό σχήμα; Σύμφωνα με το φόρουμ των διαιτητών, οι κυκλικές και οβάλ κάρτες εισήχθησαν αρχικά για να «βοηθήσουν» παίκτες που δεν μπορούσαν να διακρίνουν μεταξύ τους τα χρώματα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα κόκκινο κυκλικού σχήματος κραδαίνει στο Κύπελλο Αγγλίας τον τελευταίο καιρό. Την περασμένη σεζόν, ο διαιτητής Ντιν Γουάιτστοουν έβγαλε αυτή τη σπάνια κάρτα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Κυπέλλου Αγγλίας της Ρέξαμ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.