Ο Μπρούνο Φερνάντες ξεπέρασε τον Γκιγκς και γράφει ιστορία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπρούνο Φερνάντες

i

PrtScr

Ο Μπρούνο Φερνάντες ξεπέρασε τον Γκιγκς και γράφει ιστορία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τόπας 14:53 - 09.12.2023

Ο Μπρούνο Φερνάντες σημείωσε ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό ευκαιριών που δημιουργήθηκαν σε ένα ημερολογιακό έτος υπηρετώντας τους Red Devils

Ο Μπρούνο Φερνάντες έγραψε ιστορία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν σε ένα ημερολογιακό έτος με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Ο 29χρονος μέσος έφτασε τις 120 ευκαιρίες, ξεπερνώντας τον Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος, το 2006, είχε πετύχει τις 100. Αυτή τη σεζόν, ο Μπρούνο Φερνάντες έχει πέντε γκολ και πέντε ασίστ σε 21 αγώνες για την ομάδα του.

Αξιο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο 29χρονος μέσος συγκέντρωσε, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου από το Football Observatory (CIES), 5.748 λεπτά, κατανεμημένα σε 66 αγώνες, ρεκόρ στο οποίο ξεπερνά τον Σλοβάκο Ντέιβιντ Χάνκο (Φέγενορντ), με 5.248, και τον Γερμανό, Αντόνιο Ρούντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), με 5.223.

Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Ευρώπη με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής το 2023, μεταξύ συλλόγου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εθνικής Πορτογαλίας. Παγκοσμίως, ο Παραγουανός αμυντικός Γκουστάβο Γκόμεζ (6.213 λεπτά) της Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα βρίσκεται στην κορυφή.