Η Νάπολι άφησε εκτός ευρωπαϊκής λίστας τον Ζιελίνσκι επειδή έχει συμφωνήσει με την Ίντερ
i

© PrtScr

Η Νάπολι άφησε εκτός ευρωπαϊκής λίστας τον Ζιελίνσκι επειδή έχει συμφωνήσει με την Ίντερ

Γιάννης Λιβανός • 20:27 - 02.02.2024

Σε σίριαλ πάει να εξελιχθεί η σχέση Νάπολι - Ζιελίνσκι. Ο Πολωνός παίκτης έχει συμφωνήσει από τώρα να πάει το καλοκαίρι στην Ίντερ, κάτι που έκανε τους «παρτενοπέι» να θέσουν τον Ζιελίνσκι εκτός της λίστας για τα ματς των «16» του Champions League.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο παίρνουν απ' ότι φαίνεται διαζύγιο Νάπολι και Ζιελίνσκι. Ο Πολωνός ήταν κοντά στην έξοδο από τους «παρτενοπέι» και πέρυσι το καλοκαίρι, όταν και το όνομα του ακουγόταν έντονα για τη Σαουδική Αραβία, εντούτοις αποφάσισε να παραμείνει στην Ιταλία έπειτα από προτροπή της συζύγου του. Το συμβόλαιο του 29χρονου λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και δεν πρόκειται να ανανεωθεί μετά από έναν κύκλο συζητήσεων με τον πρόεδρο του συλλόγου, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, στην αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

 Κάπως έτσι και αφού ο Ζιελίνσκι δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Νάπολι, «φούντωσαν» οι φήμες για συζητήσεις του παίκτη με την Ίντερ, για να φτάσουμε στην οριστική όπως όλα δείχνουν συμφωνία των δύο πλευρών.

Η Ίντερ πιστεύει ότι ο Ζιελίνσκι θα αποτελέσει την ιδανική προσθήκη στην πεντάδα της μεσαίας γραμμής του Σιμόνε Ιντζάγκι και εδώ και εβδομάδες διαπραγματεύεται με το περιβάλλον του, θέλοντας να τον υποδεχτεί με ελεύθερη μεταγραφή το καλοκαίρι.

Στη σημερινή Gazzetta dello Sport που κυκλοφόρησε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη σελίδα 12, αναφέρεται αναλυτικά πως η Ίντερ ενημέρωσε πλέον τη Νάπολι για τις συνεχιζόμενες συζητήσεις με τον Ζιελίνσκι, ένα απαραίτητο βήμα πριν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και υπογράψει το προσύμφωνο με τον σύλλογο.

Ο Πολωνός μεσοεπιθετικός αναμένεται να δώσει από τώρα τα χέρια με την Ίντερ, με τις φήμες να μιλούν για τετραετές συμβόλαιο αξίας 4,5 εκατ. ευρώ συν πάνω από 500.000 ευρώ σε μπόνους. Αυτό μάλιστα αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα, με πιο ορατό να φαντάζει το ενδεχόμενο να γίνει μετά το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League, δηλαδή μετά τις 20 Φεβρουαρίου.

Τη διαφαινόμενη μετακίνηση του Ζιελίνσκι στην Ίντερ έρχεται εμμέσως πλην σαφώς να επιβεβαιώσει και η κίνηση της Νάπολι να αποκλείσει τον Ζιελίνσκι από τη λίστα παικτών που έδωσε στην UEFA για τα επερχόμενα νοκ-άουτ παιχνίδια του Champions League.

Μάλιστα ο ίδιος ο Ζιελίνσκι εξέφρασε πως αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις και όλα δείχνουν πως δεν θα παίξει στο παιχνίδι με τη Βερόνα την Κυριακή (04/02). Ο Πολωνός βέβαια συχνά-πυκνά παραπονιέται για ενοχλήσεις και δεν θα ήταν καθόλου απίθανο αν ο παίκτης δει τα εναπομείναντα ματς της Νάπολι από την εξέδρα, ως μία άτυπη τιμωρία για τη συμφωνία του από τώρα με την Ίντερ.

Εκτός λίστας UEFA για τη Νάπολι και ο Ντεντόνκερ

Επιβεβαιώνουν την «ψυχιατρική διαταραχή» από την οποία πάσχει ο Λαβέτσι: «Μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του»
REST OF THE WORLD

08:32 - 01.02.2024

Επιβεβαιώνουν την «ψυχιατρική διαταραχή» από την οποία πάσχει ο Λαβέτσι: «Μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του»

Ο δικηγόρος του Εζεκιέλ Λαβέτσι, επιβεβαίωσε ότι ο άλλοτε φορ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Νάπολι πάσχει από «υπομανία» και αποκλείει ότι ο Αργεντινός νοσηλεύεται για εθισμό στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.

Ο Ζιελίνσκι δεν ήταν ο μόνος που δεν είδε το όνομα του στη λίστα της Νάπολι που δόθηκε στην UEFA για τα επερχόμενα νοκ-άουτ παιχνίδια του Champions League. Αυτό γιατί και ο Ντεντόνκερ δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των «παρτενοπέι». Ο λόγος είναι ότι ο 28 χρονος παίκτης δεν έχει και την καλύτερη φυσική κατάσταση κι έτσι ο προπονητής του, Βάλτερ Ματσάρι αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιήσει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αντίθετα στη λίστα μπήκαν οι τρείς νεοαποκτηθέντες της Νάπολι, δηλαδή οι Ματζόκι, Τραορέ και Ενγκονζέ.