Το πρωτάθλημα της Νάπολι «πρόδωσε» μαφιόζο της Καμόρα - Συνελήφθη στην Κέρκυρα όπου κρυβόταν για 11 χρόνια!
i

©Glomex

Το πρωτάθλημα της Νάπολι «πρόδωσε» μαφιόζο της Καμόρα - Συνελήφθη στην Κέρκυρα όπου κρυβόταν για 11 χρόνια!

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:15 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 06.08.2023

Ένας καταζητούμενος μαφιόζος της Καμόρα συνελήφθη στην Κέρκυρα, όπου κρυβόταν και έντεκα χρόνια. Την «πάτησε» λόγω των πανηγυρισμών του για το πρωτάθλημα της Νάπολι!

Οι πανηγυρισμοί του πρωταθλήματος της Νάπολι αποδείχθηκαν «μοιραίες» για έναν μαφιόζο της ναπολιτάνικης Καμόρα. Συγκεκριμένα ο 60χρονος Βιντσέντσο Λα Πόρτα φερόμενο μέλος της μαφίας και της «φαμίλιας», Κοντίνι έχει διαφύγει τη σύλληψη για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολης για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα. Είχε καταδικαστεί ερήμην σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και τεσσάρων μηνών. Αποτελούσε ένα από τα εκατό ονόματα των καταζητούμενων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας. 

Ωστόσο η ελεύθερη ζωή του σταμάτησε την Παρασκευή (4/8). Κι αυτό γιατί συνελήφθη στις Γουβιές της Κέρκυρας την ώρα που οδηγούσε τη βέσπα του. Μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, έχοντας μάλιστα αξιοποιήσει πληροφορίες από την ιταλική αστυνομία, άτομα της οποίας βρέθηκαν στη χώρα μας. 

Ντε Λαουρέντις: «Αν η Παρί θέλει, ας στείλει μια προσφορά 200 εκατ. ευρώ για τον Οσίμεν και θα δούμε τι θα συμβεί»
SERIE A

15:54 - 11.07.2023

Ντε Λαουρέντις: «Αν η Παρί θέλει, ας στείλει μια προσφορά 200 εκατ. ευρώ για τον Οσίμεν και θα δούμε τι θα συμβεί»

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, προκάλεσε την Παρί Σεν Ζερμέν να στείλει πρόταση 200 εκατομμυρίων ευρώ για τον Βίκτορ Οσίμεν και τότε θα δει αν θα την αποδεχθούν ή όχι.

Ο Βιντσέντσο έμενε στην Κέρκυρα εδώ και δέκα χρόνια, κάνοντας κανονικά οικογένεια, ενώ εργαζόταν σε ιταλικό εστιατόριο. Ο λόγος της σύλληψής του λοιπόν ήταν κάτι που ο ίδιος δεν θα περίμενε ποτέ. Συγκεκριμένα ήταν οι πανηγυρισμοί του για το πρωτάθλημα της Νάπολι. Όντας φανατικός οπαδός των «παρτενοπέι», ο 60χρονος βγήκε στο μπαλκόνι για να πανηγυρίσει, με αποτέλεσμα να τον βγάλουν φωτογραφίες, οι οποίες ανέβηκαν στα social media. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναγνωριστεί από τις ιταλικές αρχές και μετέπειτα τη σύλληψή του.