Νέα «σφαλιάρα» για την Τσέλσι και η Ευρώπη απομακρύνεται, μπλεξίματα για Έβερτον, «σοκ» στο 95' για Τότεναμ

Τσέλσι

i

©Photo by Chloe Knott - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Νέα «σφαλιάρα» για την Τσέλσι και η Ευρώπη απομακρύνεται, μπλεξίματα για Έβερτον, «σοκ» στο 95' για Τότεναμ

Κώστας Τόπας 18:58 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 15.04.2023

Η Τσέλσι αν και προηγήθηκε, είδε την Μπράιτον να κάνει την ολική ανατροπή και να φεύγει με το τρίποντο από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με 2-1. Ηττα για την Έβερτον από την Φούλαμ που την βάζει σε μπελάδες. Σκόραρε ο Ντιέγκο Κόστα για την Γουλβς μετά από 2,155 ημέρες. Σοκ στο 95' για την Τότεναμ

Καθόλου ευχάριστα δεν κυλάει η θητεία του Φρανκ Λάμπαρντ στην Τσέλσι, καθώς σε ακόμη ένα ματς δεν παίρνει τίποτα και βλέπει την πορεία της στην Premier League να παίρνει την κατιούσα. Κόντρα στην Μπράιτον, οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ με αρκετή δόση τύχης. Ο Μούντιρκ πήρε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή και συνέκλινε προς τον άξονα, μοίρασε στον Γκάλαχερ εκτός περιοχής και αυτός έκανε το σουτ. Ο Ντανκ έβαλε την κόντρα, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Μπράιτον έφερε το ματς στα ίσα και πήρε αυτό που άξιζε με βάση την εικόνα της. Ο Γουέλμπεκ με παλικαρίσια κεφαλιά ανάμεσα σε Φοφανά και Τσαλόμπα, τους νίκησε στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Τσέλσι έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει το 2-1. Ο Πούλισικ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σάντσες.

Στο 69’ ο Μαρτς έστρωσε στον Ενσίσο ο οποίος είχε πολύ χώρο από μακρινή απόσταση. Δεν δίστασε να σουτάρει και με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κέπα, που δεν μπορούσε να αντιδράσει, κάνοντας το 2-1 για την Μπράιτον. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την Τσέλσι να παραμένει στην 11η θέση με 39 βαθμούς και την  να «σκαρφαλώνει» στην 7η με 49. Πέμπτη διαδοχική αγωνιστική χωρίς νίκη οι «μπλε του Λονδίνου με τρεις ήττες και δυο ισοπαλίες.

Εβερτον - Φούλαμ 1-3

Η Φούλαμ μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση με την Έβερτον στο 21’, χάρη στην κοντινή προβολή του Ριντ. Το προβάδισμα όμως για τους φιλοξενούμενους δεν διήρκησε για πολύ, καθώς στο 36’ τα «ζαχαρωτά» έφεραν ξανά το ματς στα ίσα με το όμορφο τέρμα του ΜακΝιλ. Στο 66’ οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με το γκολ του Γουίλσον. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τζέιμς στο 68'.

Γουλβς - Μπρέντφορντ 2-0

Ο Ντιέγκο Κόστα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Γουλβς. Επειτα από 2,155 ημέρες, ο Πορτογάλος στράικερ κατάφερε να βρει δίχτυα στο 27’ και να δώσει το προβάδισμα για τους «λύκους». Τελευταία φορά που ο 34χρονος στράικερ είχε βρει δίχτυα ήταν στις 21 Μαΐου του 2017. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 69’ ο Χουάνγκ διπλασίασε τα τέρματα για την Γουλβς. Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ.

Σαουθάμπτον – Κρίσταλ Πάλας 0-2

Οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένες» στο πρώτο ημίχρονο, με την Σαουθάμπτον να έχει περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ από την Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο καμία από αυτές δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στα πρώτα 45 λεπτά αγώνα στο «Saint Mary». Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, τον χορό των γκολ άνοιξε ο Εζέ στο 54’, ο οποίος μάλιστα διπλασίασε τα τέρματα για την Κρίσταλ Πάλας στο 68’, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και τη νίκη στην ομάδα του.

Τότεναμ – Μπόρνμουθ 2-3

Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, αυτό δεν έβαλε δύσκολα στην Τότεναμ, η οποία ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Σον στο 14, με ωραίο τελείωμα, έπειτα από γύρισμα του Πέρισιτς. Η Μπόρνμουθ όμως δεν τα παράτησε εύκολα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 38’, έπειτα από πανέμορφο τελείωμα του Βίνια. Σαν να μην έφτανε το σοκ για τα «σπιρούνια», ήρθε και το γκολ του Σολάνσκι στο 51’ για την ολική ανατροπή από τα «κεράσια». Η Τότεναμ κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά δίχτυα στο 88' με τον Ντανζούμα, ωστόσο η Μπόρνμουθ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τη νίκη με γκολ του Ουαταρά.