Νέβιλ σε Φαν Νίστελροϊ: «Είσαι ο μόνος παίκτης που πήγε να με χτυπήσει»

Ο Γκάρι Νέβιλ και ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ

i

©Photo by Mike Egerton/EMPICS via Getty Images

Νέβιλ σε Φαν Νίστελροϊ: «Είσαι ο μόνος παίκτης που πήγε να με χτυπήσει»

Sportal newsroom 18:27 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:30 - 31.03.2023

Ο Γκάρι Νέβιλ έφερε στη φόρα ένα περιστατικό στο οποίο ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ πήγε να χτυπήσει τον Άγγλο πρώην μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ένα περιστατικό μεταξύ του Γκάρι Νέβιλ με τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ έβγαλε στη φόρα ο Άγγλος πρώην μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στους «κόκκινους διαβόλους» από το 2001 μέχρι το 2006, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο Αγγλίας και ένα Λιγκ Καπ

Το συμβάν συνέβη μετά από μία εκτός έδρας ήττα από τη Μίντλεσμπρο με 3-1 την Boxing Day του 2002. Μιλώντας οι δύο παλαίμαχοι παίκτες στο Overlap θυμήθηκαν αυτό το περιστατικό, στο οποίο ο Φαν Νίστελροϊ πήγε να χτυπήσει τον Νέβιλ. «Θυμάσαι τον εκτός έδρας αγώνα με τη Μίντλεσμπρο; Θυμάσαι τι είχε γίνει; Είσαι ο μόνος παίκτης που έχει κάνει την κίνηση να με χτυπήσει στο τέλος του αγώνα», ανέφερε αρχικά ο Άγγλος.

Ο Ολλανδός προφανώς και δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, δίνοντας «πληρωμένη» απάντηση στον Νέβιλ: «Μου έδωσες αφορμή. Δεν το έκανα αρκετά στον αγώνα γι' αυτό πήγαινες γυρεύοντας», ήταν η απάντησή του. Ο λόγος για την αψιμαχία των δύο απ' ότι φαίνεται ήταν μια πάσα που ο Νέβιλ δεν έδωσε στον νυν προπονητή της Αϊντχόφεν.

«Δεν το έδειξε στην αρχή γιατί είχα μια φλεγμονή στο μεγάλο δάχτυλο και μέχρι το Μίντλεσμπρο ταξίδεψα με τις παντόφλες. Όταν φόρεσα τα παπούτσια μου δεν μπορούσα να κουνηθώ». Όταν λοιπόν ο Άγγλος δεν έδωσε την πάσα στον Ολλανδό εκείνος είπε: «Έκανα τη γ@@@νη την κίνηση και συ πήγες να γ@@@@ς Γκάρι», ανέφερε και πρόσθεσε.

«Εκείνη τη στιγμή τα έχασα τελείως, μπήκα με νεύρα στα αποδυτήρια και ήρθα κατευθείαν προς τα εσένα». Αργότερα ο Νέβιλ σχολίασε ότι θυμόταν πόσο νευρικός ήταν εκείνη τη στιγμή ο πρώην επιθετικός της Γιουνάιτεντ, καθώς την ώρα που ήταν στα αποδυτήρια γιατί είχε βγει αλλαγή, τον άκουσε να φωνάζει.

«Θυμάμαι μόλις είχα βγει αλλαγή και πήγαινα προς τα αποδυτήρια και ξαφνικά σε άκουσα να φωνάζεις και να έρχεσαι προς την πόρτα. Ήσουν σε φάση: Θα σε σκοτώσω» και εγώ ήμουν, «Θεέ μου ο Ρουντ το έχασε» και ξαφνικά όλοι ήρθαν να μας χωρίσουν. 

«Νιώθω καλύτερα για αυτό (που μίλησαν), γιατί ένιωθα ενοχές για τις φωνές μου σε αυτά τα χρόνια που πέρασαν από τότε». Εκείνη την ώρα λοιπόν ο Φαν Νίστελροϊ παραδέχτηκε το λάθος του λέγοντας: «Είχες δίκιο που μου φώναξες, επειδή δεν εμφανίστηκα και χρειαζόταν να είμαι εκεί τη στιγμή αυτή για σένα, αλλά ήταν ένα ταξίδι κόλαση για εμένα».

Ο Νέβιλ χιουμοριστικά όμως σχολίασε ότι οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ δεν υπάρχει περίπτωση να νιώσουν άσχημα για αυτόν, λόγω του πρησμένου δαχτύλου που είχε. «Είχες κιόλας ένα πρησμένο δάχτυλο. Δεν νομίζω ότι οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ θα νιώσουν άσχημα για εσένα», ήταν τα λόγια του.