Η Αλ Χιλάλ «ξηλώνει» προσωρινά τον Νεϊμάρ από το ρόστερ λόγω τραυματισμού

Νεϊμάρ

i

©AlHilal Saudi Club

Η Αλ Χιλάλ «ξηλώνει» προσωρινά τον Νεϊμάρ από το ρόστερ λόγω τραυματισμού

Κώστας Τόπας 12:53 - 10.11.2023

Ο Νεϊμάρ ενδεχομένως να βγει εκτός λίστας του ρόστερ της Αλ Χιλάλ, για ένα μικρό διάστημα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη, καθώς η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας θα επιδιώξει την απόκτηση ενός ξένου ποδοσφαιριστή τον προσεχές Γενάρη. Και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να αδειάσει... χώρο με τους ξένους.

Η Αλ Χιλάλ φέρεται να ετοιμάζεται να βγάλει από τη λίστα του ρόστερ τον Νεϊμάρ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος αστέρας ολοκλήρωσε μια μετακόμιση 80 εκατομμυρίων ευρώ στη Σαουδική ομάδα τον Αύγουστο από την Παρί Σεν Ζερμέν, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα ο «Νεϊ» υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ενώ έπαιζε για τη Βραζιλία στην ήττα 2-0 από την Ουρουγουάη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο σοβαρός αυτός τραυματισμός θα τον αφήσει εκτός δράσης για τουλάχιστον 10 μήνες κι έτσι όπως όλα δείχνουν, ο Νεϊμάρ δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος ενόψει του Copa America στις Ηνωμένες Πολιτείες το επόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα τώρα, σύμφωνα με το Μέσο «Arriyadiyah» της Σαουδικής Αραβίας, η Αλ Χιλάλ σχεδιάζει να αναστείλει προσωρινά την εγγραφή του στον σύλλογο λόγω του τραυματισμού.

Οι κανόνες της Saudi Pro League (SPL) ορίζουν ότι κάθε ομάδα μπορεί να εγγράψει μόνο οκτώ παίκτες που δεν είναι Σαουδάραβες στην ομάδα της. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο προπονητής της Αλ Χιλάλ, Χόρχε Ζεσούς, θέλει να ενισχύσει την ομάδα του τον Ιανουάριο, με τον Πορτογάλο προπονητή να θέλει να υπογράψει έναν ξένο αριστερό μπακ.

Και, μετά από συζητήσεις μεταξύ του ίδιου και της ιεραρχίας του συλλόγου, ο Νεϊμάρ δεν θα είναι πλέον μέλος της ομάδας μέχρι να αναρρώσει από τον τραυματισμό, με την Αλ Χιλάλ να έχει ήδη οκτώ ξένους αστέρες. Οι προαναφερθέντες παίκτες που είναι εγγεγραμμένοι είναι ο Μαροκινός τερματοφύλακας Γιασίν Μπουνού, ο Καλιντού Κουλιμπαλί, ο Ρούμπεν Νέβες, ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, το βραζιλιάνικο ζευγάρι Μάλκολμ και Μάικλ και ο Νεϊμάρ.

Παρά τη μετακίνησή του με πολλά χρήματα, τα τελευταία προβλήματα τραυματισμών του Νεϊμάρ ήρθαν μετά από ένα μικτό ξεκίνημα στη Μέση Ανατολή, με τον 31χρονο να έχει σκοράρει μόλις μία φορά σε πέντε παιχνίδια για την Αλ-Χιλάλ. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η ομάδα του Βραζιλιάνου αστέρα βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά από την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.