Συγκλονίζει ο Φατζιόλι: «Πολεμώ ενάντια στους δαίμονες, αλλά θα κερδίσω...»

Νικολό Φατζιόλι

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Συγκλονίζει ο Φατζιόλι: «Πολεμώ ενάντια στους δαίμονες, αλλά θα κερδίσω...»

Sportal newsroom 21:02 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 21:02 - 30.05.2024

Ο Νικολό Φατζιόλι παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού.

«Το παιχνίδι καταβρόχθισε τη ζωή μου», παραδέχτηκε στην Gazzetta dello Sport ο Ιταλός μέσος της Γιουβέντους, Νικολό Φατζιόλι, προεπιλεγμένος για το Euro-2024, λίγες μόλις ημέρες αφότου εξέτισε επτάμηνη  τιμωρία του για αθλητικά στοιχήματα.

«Ξέρω ότι είμαι τυχερός, αλλά με κατάπιε ένα κενό που δεν βλέπει κανέναν στα μάτια και δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ κοινωνικών τάξεων. Ξέρω ότι υπάρχουν συνομήλικοι μου σε πιο δραματικές συνθήκες από τις δικές μου, ότι δεν έχω δικαίωμα να επικαλεστώ την κατανόηση. Αλλά δεν θέλω επίσης να είμαι υποκριτής. Όλα ξεκίνησαν ως παιχνίδι», είπε ο Φατζιόλι στην πρώτη του συνέντευξη μετά το υπόθεση αθλητικών στοιχημάτων σε παράνομες πλατφόρμες που κατέκλυσε το ιταλικό ποδόσφαιρο το περασμένο φθινόπωρο.

«Όταν τελειώνεις την προπόνηση γύρω στις 4-5 το απόγευμα, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα κενό. Αν δεν έχεις τίποτα άλλο στη ζωή σου, αυτή η άβυσσος σε ελκύει, βαριέσαι, ακόμα κι αν φαίνεται παράλογο. Πολεμώ ενάντια στους δαίμονες, αλλά θα κερδίσω», εξήγησε.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχα πλέον τον έλεγχο του εαυτού μου. Το παιχνίδι μου είχε καταβροχθίσει τη ζωή, είχε γίνει εμμονή, εφιάλτης.  Έχασα τελείως τα πατήματά μου τον Ιανουάριο του 2023, έπαιζα άσχημα, προπονούμουν ακόμα χειρότερα, το κεφάλι μου ήταν αλλού. Έπιασα πάτο, το ποδόσφαιρο δεν ήταν πια το πρώτο πράγμα στο μυαλό μου», κατέληξε ο 23χρονος μέσος.