Επίσημη διαμαρτυρία της Νότιγχαμ Φόρεστ για τη διαιτησία

Στιβ Κούπερ

i

Screenshot

Επίσημη διαμαρτυρία της Νότιγχαμ Φόρεστ για τη διαιτησία

Πάνος Μαλακτάρης • 19:03 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο προπονητής της Νότιγχαμ, Στιβ Κούπερ, είναι έξαλλος με τον διαιτητή της αναμέτρησης απέναντι στην Έβερτον (2-2) και αναμένονται σχετικές εξελίξεις

Το χθεσινό ματς (5/3) της Φόρεστ απέναντι στην Έβερτον άφησε τους γηπεδούχους με πολλά παράπονα. Παράπονα τα οποία τελικά θα πάρουν τη μορφή επίσημου διαβήματος διαμαρτυρίας προς το Professional Game Match Officials Board, ελληνιστί ο οργανισμός διαιτητών επαγγελματικών παιχνιδιών της Αγγλίας. Οι άνθρωποι της Νότιγχαμ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της telegraph, αποφάσισαν να μαζέψουν όλες τις λάθος διαιτητικές αποφάσεις του Τζον Μπρουκς, διαιτητή της αναμέτρησης και να απαιτήσουν εξηγήσεις από το αρμόδιο όργανο. 

Ντε Χέα για τον διασυρμό από την Λίβερπουλ: «Ήταν μια καταστροφική στιγμή»
PREMIER LEAGUE

13:42 - 06.03.2023

Ντε Χέα για τον διασυρμό από την Λίβερπουλ: «Ήταν μια καταστροφική στιγμή»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε ταπεινωτική ήττα (7-0) στο «Άνφιλντ» από την Λίβερπουλ για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Νταβίντ Ντε Χέα, να αναλάβει την ευθύνη μέσω ενός tweet στον προσωπικό του λογαριασμό.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι ο εν λόγω διαιτητής είχε πρόσφατα μείνει εκτός αγώνων για 2 παιχνίδια με αφορμή ένα γκολ που -κακώς- στέρησε από τη Μπράιτον πρόσφατα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. την ίδια στιγμή έχουν υπάρξει κι άλλες φορές που το συγκρότημα του Κούπερ έχει γίνει αποδέκτης λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων, όπως λόγου χάρη το 2-2 απέναντι στη Μπρέντφορντ το Νοέμβριο όταν ο Αντρέ Μάρινερ της αρνήθηκε ένα πεντακάθαρο πέναλτι. 

Σε άλλο παιχνίδι, απέναντι στη Γουλβς, ο Κούπερ δέχτηκε πρόστιμο 8,000 λιρών από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τα σχόλιά του προς τον διαιτητή Τόμας Μπράμαλ. Ενοχλημένοι είναι οι άνθρωποι των «Tricky Trees» και από συγκεκριμένους ορισμούς διαιτητών. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει απόλυτα αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας. Η γενικότερη αντίληψη στο εσωτερικό της ομάδας είναι πως πρέπει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις εχθρικές διαιτησίες που έχει αντιμετωπίσει. 

Πίσω στον διαιτητή της χτεσινής (5/3) αναμέτρησης, το κυριότερο σφάλμα του το οποίο οδήγησε τον Κούπερ να γίνει έξαλλος ήταν ο μη καταλογισμός ενός αρκετά προφανούς φάουλ πριν σημειωθεί το 1-2 για τα «ζαχαρωτά» του Λίβερπουλ με τον Ντουκουρέ. Δήλωσε δε επ' αυτής της φάσης ο Κούπερ: «Δε πρόκειται να πω πάλι κάτι που θα μου δημιουργήσει πρόβλημα (σ.σ. κάποια επιβολή ποινής) αλλά ο διαιτητής είχε μεγάλο αντίκτυπο στο παιχνίδι. Δε μπορεί σε αυτό το επίπεδο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και είναι απλά κρίμα». Αναμένεται λοιπόν τις επόμενες μέρες η γνωμοδότηση του οργανισμού διαιτητών επαγγελματικών παιχνιδιών, του οποίου προΐσταται ο πολύ γνωστός πρώην διαιτητής Χάουαρντ Γουέμπ