Ξεκίνημα στη νέα χρονιά με το «δεξί» για τη Ντόρτμουντ

Ξεκίνημα στη νέα χρονιά με το «δεξί» για τη Ντόρτμουντ

Στέλιος Βαρδάκης • 21:55 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:05 - 13.01.2024

Η Ντόρτμουντ ήταν σοβαρή και πήρε εύκολη νίκη στην έδρα της Ντάρμσταντ μειώνοντας στους 3 βαθμούς από την 4η Λειψία. Στην τελευταία θέση η Ντάρμσταντ

Ξεκίνημα στη νέα χρονιά με το «δεξί» για τη Ντόρτμουντ που νίκησε εύκολα με 3-0 τη Ντάρμσταντ εκτός έδρας.

Αρχικά πριν ξεκινήσει το ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε θλίψη στον κόσμο του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Στα του αγώνα, το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς να γίνει κάτι αξιοσημείωτο με τις δύο ομάδες να είναι εμφανώς επηρεασμένες από την έλλειψη παιχνιδιών λόγω της χειμερινής διακοπής.

Πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 20’ όταν ο Μάατσεν έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Μπράντ με προβολή από κοντά ανάγκασε τον Σούχεν στην πρώτη του επέμβαση στο ματς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ντόρτμουντ ευτύχησε να σκοράρει με τον Μπραντ να βρίσκει στόχο από θέση τετ α τετ, ενώ προηγήθηκε υπέροχη ενέργεια του Γκίτενς

Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους Βεστφαλούς να είναι μπροστά στο σκορ και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Στην επανάληψη, η Ντάρμσταντ κατάφερε να γίνει απειλητική στο 64 όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Φάιφελ βρέθηκε ολομόναχος στην μικρή περιοχή με τον Κόμπελ να κάνει μία τρομερή επέμβαση.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν και δεύτερο γκολ στο 77’, έπειτα από υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας ο Σάντσο (στην πρώτη του εμφάνιση μετά την επιστροφή του στην Ντόρτμουντ) γύρισε έτοιμο γκολ στον Ρόις που έκανε το 2-0.

Το τελικό 3-0 το διαμόρφωσε ο Μουκόκο στις καθυστερήσεις έπειτα από πολύ ωραία προσωπική ενέργεια.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Bundesliga:

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής: