Ντεγκό: «Να δείξουμε γενναιότητα και να νικήσουμε»

Ντεγκό: «Να δείξουμε γενναιότητα και να νικήσουμε»

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:07 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:12 - 13.12.2023

Ο προπονητής της Μακάμπι Χάιφα, Μεσάι Ντεγκό, τόνισε πως περιμένει μία καυτή Λεωφόρο, αλλά είναι καθήκον των παικτών του να νικήσουν τον Παναθηναϊκό.

Η Μακάμπι Χάιφα προπονήθηκε στο προπονητικό κέντρο της και κατόπιν ταξίδεψε για την Αθήνα. Με τον Μεσάι Ντεγκό να δέχεται ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την επιλογή του να μην δει το γήπεδο που θα αγωνιστεί η ομάδα του το βράδυ της Πέμπτης, εναντίον του Παναθηναϊκού

Ο Ντεγκό υπεραμύνθηκε της απόφασης του και έφερε το παράδειγμα της Ρεν: «Σήμερα οι ομάδες ταξιδεύουν για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους 24 ώρες πριν από την έναρξη. Αυτό έκανε η Ρεν στη μεταξύ μας αναμέτρηση και μας νίκησε, χωρίς να χρησιμοποιήσει τους βασικούς της. Νομίζω ότι αυτή η πρακτική ωφελεί τους ποδοσφαιριστές».

Για να συνεχίσει στο Conference League η Μακάμπι Χάιφα πρέπει να πάρει το «διπλό» στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Με κανένα άλλο αποτέλεσμα δεν ωφελείται, αφού ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της ισοπαλίας. Παρόλα αυτά, ο Ντεγκό επισήμανε πως οι παίκτες του πρέπει να συμπεριφερθούν υπομονετικά και να μην εκβιάσουν τις προσπάθειες τους.

«Θέλω να νικήσουμε. Περιμένουμε μία καυτή ατμόσφαιρα, αλλά πρέπει να δείξουμε γενναιότητα και να νικήσουμε. Ο Παναθηναϊκός βολεύεται και από την ισοπαλία, ενώ εμείς χρειαζόμαστε μόνο νίκη. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχουμε υπομονή. Έχω την πεποίθηση πως πρέπει να προετοιμαστούμε με αυτό τον τύπο παιχνιδιού, του υπομονετικού, γιατί μπορεί να σκοράρουμε στο 70ο λεπτό και να μας είναι αρκετό» ανέφερε ο Ισραηλινός προπονητής.

Ο Ντεγκό ρωτήθηκε για την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Ντιν Νταβίντ και Φρανζί Πιερό στην επίθεση και απάντησε: «Έχω τα δικά μου διλήμματα και τις επιλογές μου, δεν είναι πάντα εύκολο να τους συνδυάσω ως δίδυμο. Όταν το ευνοούν οι συνθήκες, τους χρησιμοποιώ. Ίσως να το πράξω εναντίον του Παναθηναϊκού, σε ένα θερμό γήπεδο».

Ο Ντιν Νταβίντ εκπροσώπησε τους παίκτες της Μακάμπι Χάιφα στη συνέντευξη Τύπου και ανέφερε: «Έχω προβεί στην αυτοκριτική μου και σκέφτομαι τις ευκαιρίες που έχασα στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα. Όμως, πρέπει να το ξεχάσω, όλοι πρέπει να ξεχάσουμε. Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό, δεν φοβόμαστε και θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα με την πρόκριση».