Ντέμης: «Πολλές ομάδες που δεν έκαναν αυτό που έκανε η ΑΕΚ, δεν έπραξαν ηθικά προς τους ποδοσφαιριστές»

Ντέμης Νικολαΐδης

i

© PrtScr

Ντέμης: «Πολλές ομάδες που δεν έκαναν αυτό που έκανε η ΑΕΚ, δεν έπραξαν ηθικά προς τους ποδοσφαιριστές»

Sportal newsroom 22:15 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:21 - 29.01.2024

Για τις οφειλές των ομάδων προς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές μίλησε ο Ντέμης Νικολαϊδης, με αφορμή την ανάρτηση του Γιώργου Μπαντή.

Πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Μπαντής κοινοποίησε μία συνομιλία με έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρισκόταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση με αφορμή αρκετά χρωστούμενα από το διάστημα που αγωνιζόταν. Πάνω σε αυτό στάθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος μίλησε για το άρθρο 44 και το πως αρκετές ομάδες το εκμεταλλεύτηκαν, προκειμένου να μην πληρώσουν τους παίκτες.

 Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως επι προεδρίας του στην ΑΕΚ, ενώ είχε τη δυνατότητα να μην πληρώσει ποδοσφαιριστές και προσωπικό, εκείνος προτίμησε να το κάνει σεβόμενος τον κόπο τους. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή Monday FC:

«Οφείλονται χρήματα από ομάδες σε παίκτες εδώ και 15 χρόνια. Έχει αναλάβει το κράτος τις υποχρεώσεις και θα έπρεπε να τους εξοφλήσει από το 2010. Έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα που τα έχουν δουλέψει. 

Υπήρχε το άρθρο 44 του 1989, το οποίο το χρησιμοποιήσαμε και εμείς όταν ανέλαβα πρόεδρος στην ΑΕΚ. Βέβαια το 85 τοις εκατό των χρεών ήταν στους μετόχους, που δάνειζαν την ομάδα. Τότε για να σωθεί η εταιρεία πέφτανε τα χρέη στο 5%, για να σωθούν οι εταιρείες. 

Μπήκαμε στο άρθρο αλλά εξαιρέσαμε παίκτες και εργαζόμενους, τους οποίους πληρώσαμε κανονικά. Εκ των υστέρων υπήρχαν ομάδες που βάλανε μέσα ποδοσφαιριστές, πράγμα που δεν ήταν σωστό και ηθικό. Βγήκε μετά ο νόμος Ορφανού και είπε ότι η πολιτεία αναλαμβάνει τα χρέη. Πληρώσανε τις δύο δόσεις αλλά ακόμα δεν έχουν εξοφλήσει. Δεδουλευμένα του 2005 έπρεπε να τα εξοφλήσουν το 2010 και έχουμε 2024».