Κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής ο Ντεσπόντοφ

Κίριλ Ντεσπόντοφ

i

© Intime

Κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής ο Ντεσπόντοφ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη στην καριέρα του ο Κίριλ Ντεσπόντοφ αναδείχθηκε κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής.

Για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο το βραβείο του καλύτερου Βούλγαρου ποδοσφαιριστή απονέμεται στον Κίριλ Ντεσπόντοφ! Ο 27χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ το κατάφερε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη στην καριέρα του.

Ο Ντεσπόντοφ έλαβε 317 ψήφους από τους δημοσιογράφους της Βουλγαρίας, με τον Ίλια Γκρούεφ της Λιντς να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τον Ιβάιλο Τσότσεφ της Λουντογκόρετς στην τρίτη.

«Είναι τεράστια τιμή για μένα να κερδίζω αυτό το βραβείο. Παράλληλα, είναι και με μεγάλη ευθύνη γιατί με υποχρεώνει να συνεχίσω να δουλεύω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Το κέρδισα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια άνοδος στην απόδοσή μου», είπε αρχικά ο Ντεσπόντοφ και συνέχισε: «Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, την οικογένεια, την αρραβωνιαστικιά μου που με στηρίζουν σε καλές και κακές στιγμές. Τέλος, θέλω να τονίσω πως οποίος από τους τρεις μας το κέρδιζε, θα το άξιζε».

Μάλιστα ο Βούλγαρος επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε και μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram λίγες ώρες μετά τη βράβευση. «Αυτό το βραβείο είναι ένα κίνητρο για μένα, θέλω να είμαι καλύτερος από χθες και να κερδίζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Ευχαριστώ για την αναγνώριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Σημαίνει πολλά!», ανέφερε συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο Ντεσπόντοφ.

Ο Κοτάρσκι στο στόχαστρο της Σέλτικ

Σενάριο που συνδέει τον Ντoμινίκ Κοτάρσκι με την Σέλτικ εμφανίστηκε στη Σκωτία. Συγκεκριμένα ο λογαριασμός στο twitter που ειδικεύεται σε θέματα της σκωτσέζικης ομάδας, «Everything Celtic», αναφέρει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ως πιθανό στόχο για την πρωταθλήτρια Σκωτίας.

Μάλιστα, γίνεται λόγος ότι ο 24χρονος Κροάτης έχει τα χαρακτηριστικά και το στυλ παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής του συλλόγου, Μπρένταν Ρότζερς. Σύμφωνα με το ίδιο tweet, ο Κοτάρσκι είναι πολύ καλός τόσο στον τομέα των αποκρούσεων όσο και με τη μπάλα στα πόδια και ο Ρότζερς λατρεύει τους τερματοφύλακες που μπορούν να «χτίσουν» από πίσω τις επιθέσεις της ομάδας του.

Αυτή τη στιγμή στη Σέλτικ, βασικός τερματοφύλακας λογίζεται ο Τζο Χαρτ. Το συμβόλαιο του 36χρονου Άγγλου γκολκίπερ, με σπουδαία καριέρα στο παρελθόν στη Μάντσεστερ Σίτι, λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ο ίδιος έχει ανακοινώσει ότι δεν προτίθεται να το ανανεώσει καθώς σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Κοτάρσκι αυτή τη στιγμή μοιάζει ως ένας πολύ καλός αντικαταστάτης του Χαρτ στα γκολπόστ της Σέλτικ, ωστόσο είναι πάρα πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εικασία.

Το συμβόλαιο του Κροάτη με τον ΠΑΟΚ έχει ισχύ έως και το καλοκαίρι του 2028 και γίνεται κατανοητό ότι εάν θέλει η Σέλτικ θέλει να αποκτήσει τον τερματοφύλακα της ελληνικής ομάδας, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της ένα πολύ μεγάλο ποσό για πάρουν θετική απάντηση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σε ποια θέση θα τερματίσει η Ελλάδα αν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κάνουν το απόλυτο μέχρι τον τελικό του Europa Conference League
CONFERENCE LEAGUE

21:05 - 18.03.2024

Σε ποια θέση θα τερματίσει η Ελλάδα αν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κάνουν το απόλυτο μέχρι τον τελικό του Europa Conference League

Μία από τις πιθανότητες για τον φετινό τελικό του Europa Conference League είναι η συνάντηση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Τι θα συμβεί στη βαθμολογία της UEFA αν οι δύο ομάδες κάνουν το απόλυτο μέχρι το φινάλε της διοργάνωσης.

Τη φετινή σεζόν ο Κοτάρσκι έχει αγωνιστεί 41 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) και έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του 15 φορές συνολικά.