Ο Ντεσπόντοφ συνεχίζει «καυτός» και στην Εθνική Βουλγαρίας - Το εκπληκτικό γκολ με φάουλ και ο «σκάουτερ» Σαμάτα (vid)

Ντεσπόντοφ - Σαμάτα

i

© Intime

Ο Ντεσπόντοφ συνεχίζει «καυτός» και στην Εθνική Βουλγαρίας - Το εκπληκτικό γκολ με φάουλ και ο «σκάουτερ» Σαμάτα (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:31 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 23.03.2024

Λίγα 24ωρα μετά τη βράβευσή του ως ο κορυφαίος Βούλγαρος παίκτης της χρονιάς, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έδειξε ξανά την αστείρευτη ποιότητά του με μία εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ.

Η Βουλγαρία επικράτησε της Τανζανίας (1-0) στο χθεσινό φιλικό (22/3) που διεξήχθη στο Μπακού για το τουρνουά FIFA Series. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έβαλε την υπογραφή του με μία εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ, δείχνοντας ξανά την αστείρευτη ποιότητά του.

Συγκεκριμένα, στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης ο παίκτης του ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα κι έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

Στην αντίπερα όχθη, η Εθνική Τανζανίας παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς τον Αλί Σαμάτα που έμεινε εκτός μετά από δικό του αίτημα προκειμένου να κάνει προπονήσεις με τον Δικέφαλο και να βρίσκεται στο καταλληλότερο στάδιο ετοιμότητας ενόψει και της επανέναρξης.

Ο Σαμάτα έγινε «σκάουτερ» για τον Ντεσπόντοφ

Στις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ της πατρίδας του μετά το φιλικό, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ αποκάλυψε πως ο Σαμάτα τον προειδοποίησε για την ομάδα της πατρίδας του.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Σίγουρα αυτή η νίκη ήρθε πιο δύσκολα απ΄ ότι περιμέναμε. Όλοι μας κάναμε το καλύτερο στο γήπεδο, δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, μπήκαμε καλύτερα στο δεύτερο. Είπα στα παιδιά ότι το παιχνίδι δεν θα ήταν εύκολο. Μίλησα με τον συμπαίκτη μου στον ΠΑΟΚ, τον Αλί Σαμάτα, ο οποίος μου είπε ότι η Τανζανία είναι καλή ομάδα και μπορεί να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Όλη η ομάδα προσπάθησε και πετύχαμε μία καλή νίκη. Η αυτοπεποίθησή μας είχε συντριβεί για πολύ καιρό, θα την επανακτήσουμε με νίκες και συνολικά καλά αποτελέσματα. Τα παιδιά γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο και δουλεύουμε μαζί στο προπονητικό καμπ για να αποκτήσουμε το απαραίτητο δέσιμο. Τα πράγματα μόνο προς το καλύτερο θα πάνε»

Ο «καυτός» Ντεσπόντοφ και η σπουδαία διάκριση

Πριν μερικές μέρες ο Κίριλ Ντεσπόντοφ πρόσθεσε ακόμη μία σπουδαία διάκριση στο βιογραφικό του!

Ο 27χρονος εξτρέμ του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής κι έτσι κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη στην καριέρα του.

Θυμίζουμε πως ο Βούλγαρος αποτέλεσε ένα από τα μεταγραφικά «μπαμ» του Δικεφάλου το περασμένο καλοκαίρι. Ο 27χρονος ανακοινώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου και μέχρι στιγμής έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στα... πεπραγμένα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μετρώντας με την «ασπρόμαυρη» φανέλα 12 γκολ και 12 ασίστ σε 36 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.