Ο Ντιακαμπί της Βαλένθια υπεβλήθη σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση
i

© twitter

Ο Ντιακαμπί της Βαλένθια υπεβλήθη σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση

Γιάννης Λιβανός 10:37 - 09.03.2024

Ο αμυντικός της Βαλένθια, Μουκτάρ Ντιακαμπί, πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, πραγματοποιώντας επιτυχημένη επέμβαση αποκατάστασης του τραυματισμού που υπέστη στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga το περασμένο Σάββατο (02/03).

Ο 27χρονος διεθνής σέντερ μπακ Μουκτάρ Ντιακαμι εξάρθρωσε το δεξί του γόνατο στο 86ο λεπτό του αγώνα της Βαλένθια απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης το προηγούμενο Σάββατο (02/03) σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Τσουαμενί. Ο στόπερ από τη Γουινέα κατέρρευσε στο έδαφος, με το πόδι να λυγίζει.

«Ήταν μια επίπονη επέμβαση, αλλά επιτυχημένη», είπε ο γιατρός της Βαλένθια, Πέδρο Λόπες σε βίντεο που δημοσίευσε ο σύλλογος στο X (τέως twitter). «Αφορούσε την ανακατασκευή πολλαπλών συνδέσμων, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με το πώς πήγε», πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας ότι «πολλές δομές των συνδέσμων υπέστησαν ζημιές».

Στη συνέχεια ο γιατρός πρόσθεσε: «Ο Ντιακαμπί μπορεί να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση σε έξι εβδομάδες και θα ξεκινήσει σταδιακά τη διαδικασία ανάρρωσης».

Ωστόσο ο γιατρός των «νυχτερίδων» δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε ο παίκτης θα επιστρέψει στη δράση, καθώς ακόμη είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

Από το προηγούμενο Σάββατο, όταν συνέβη ο τρομακτικός αυτός τραυματισμός φάνηκε πως επρόκειτο για κάτι εξαιρετικά σοβαρό και ο παίκτης πέρασε τις επόμενες 48 ώρες υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο της Βαλένθια.

Στη συνέχεια ο υψηλόσωμος στόπερ ταξίδεψε στη Λυών για να υποβληθεί στην επέμβαση. Ο γιατρός της Βαλένθια, είπε ότι ο Ντιακαμπί θα μείνει για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη γαλλική πόλη, όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει την αποκατάστασή του.