Πικρή εμπειρία σε ευρωπαϊκό ματς έπος έχει από τον ΠΑΟΚ ο τεχνικός της Ντινάμο Ζάγκρεμπ Σεργκέι Γιακίροβιτς (vid)

Πικρή εμπειρία σε ευρωπαϊκό ματς έπος έχει από τον ΠΑΟΚ ο τεχνικός της Ντινάμο Ζάγκρεμπ Σεργκέι Γιακίροβιτς (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 10:38 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 05.03.2024

Ο προπονητής της Ντινάμο Ζάγκρεμπ Σεργκέι Γιακίροβιτς ήταν παίκτης της Σπάρτακ Τρνάβα στην επική ανατροπή με 5-3 το 1997, που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην πρόκριση. Οι δηλώσεις του Γιακίροβιτς για τη μάχη της Πέμπτης.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έμεινε όρθια την Κυριακή στην έδρα της Όσιγεκ. Κατάφερε στο φινάλε να αποφύγει την ήττα και βρίσκεται στο -5 απότη Ριέκα και στο -4 από τη Χάιντουκ, έπειτα από 25 αγωνιστικές. Αλλά έχει ένα ματς λιγότερο. Εναντίον της Όσιγεκ νίκησε 1-0 με πέναλτι του Μπρόντιτς στο 95’, με την Όσιγεκ ισοφάρισε με τον Κουλένοβιτς στο 94’.

Μετά το ματς ο τεχνικός της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στους «16» του Europa Conference League, ο Σεργκέι Γιακίροβιτς, αναφέρθηκε στο ματς της Πέμπτης. Ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθεί από την κροατική ομάδα στο Μάξιμιρ και ο Γιακίροβιτς σχολίασε:

«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα, συμπαγής, θα είναι 50%-50%. Παίζεται σε δύο παιχνίδια η πρόκριση, πρέπει να είσαι ρεαλιστής και έξυπνος και ελπίζω ότι θα πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα μπροστά στο κοινό μας.

Οι παίκτες προσπαθούν για τον κόσμο κάθε φορά, είναι στο χέρι μας να κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό, ειδικά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια όπως αυτό».

Ο αποκλεισμός του Γιακίροβιτς

Ο γεννημένος στο Μόσταρ Γιακίροβιτς έχει προπονητική καριέρα σε Σλοβενία και Κροατία. Εργάστηκε στις Γκόριτσα, Μάριμπορ, στη Ζιρίνσκι Μόσταρ και κατόπιν στη Ριέκα (δεν ήταν προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας στα προκριματικά κόντρα στον ΠΑΟΚ το 2021, αφού ανέλαβε το 2022), ενώ πριν λίγους μήνες ανέλαβε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ως ποδοσφαιριστής δεν έκανε κάτι σπουδαίο. Ο 46χρονος Βόσνιος έπαιζε κυρίως στόπερ και αμυντικός μέσος. Ξεκίνησε από την RNK Σπλιτ κι αγωνίστηκε ακόμα στις Σπάρτακ Τρνάβα, Κοροτάν, Κάμεν Ίνγκραντ, ΝΚ Ζάγκρεμπ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ράντνικ Σεσβέτ, Ντούγκο Σέλο και στις αυστριακές Κέρντεν και Πάσινγκ.

Στην καριέρα του μέτρησε 15 αγώνες στην Ευρώπη. Οι 12 ήταν με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και οι υπόλοιποι με την Κάμεν Ίνγκραντ.

Κι όμως απέναντί του βρήκε και τον ΠΑΟΚ! Ο Γιακίροβιτς όταν αποχώρησε από την RNK Σπλιτ το καλοκαίρι του 1997, αρχές Ιουλίου συγκεκριμένα, είχε πάρει μεταγραφή για τη Σπάρτακ Τρνάβα της Σλοβακίας. Η Τρνάβα είχε κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και τον Αύγουστο του 1997 κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε επιστρέψει στην Ευρώπη μετά την τιμωρία για τα επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γιακίροβιτς ως μεταγραφή κι επειδή ενδεχομένως δεν ήταν έτοιμος δεν ήταν στην αποστολή για το ματς της Τούμπας. Ένας ΕΠΙΚΟΣ αγώνας. Ο ΠΑΟΚ στις 12/8/97 βρέθηκε στο 27’ να χάνει 3-0 από τους Σλοβάκους κι όμως στο ημίχρονο είχε κάνει το 3-3 και στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε ακόμα δύο γκολ με τους Φραντζέσκο, Ολιβάρες κι επικράτησε 5-3!

Στη ρεβάνς στις 26/8/97 ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 με γκολ του Ζαγοράκη και πήρε την πρόκριση. Πάλι ο Γιακίροβιτς δεν ήταν στην αποστολή. Στην Τρνάβα μέτρησε 20 αγώνες κι αποχώρησε το καλοκαίρι του 1999 για την Ίστρα. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο το ματς ως μέλος του ρόστερ της Τρνάβα ασφαλώς του ξυπνάει δυσάρεστες αναμνήσεις.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ θα έπαιζε στο νέο Champions League των 36 ομάδων αν τελείωναν τώρα τα πρωταθλήματα - Η ελπίδα για Ολυμπιακό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:07 - 05.03.2024

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ θα έπαιζε στο νέο Champions League των 36 ομάδων αν τελείωναν τώρα τα πρωταθλήματα - Η ελπίδα για Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ ως πρωτοπόρος στη Super League στην παρούσα φάση, θα είχε εξασφαλίσει θέση στις 36 ομάδες του νέου Champions League, αν ολοκληρωνόταν τώρα η σεζόν. Τι ισχύει με Ολυμπιακό.

Κύπελλο με Χάιντουκ

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παράλληλα, καλείται να δώσει ντέρμπι στο Κύπελλο, διότι κληρώθηκε στα ημιτελικά με τη Χάιντουκ. Η τελευταία που επίσης αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι στην Ευρώπη, θα υποδεχεί τη Ντινάμο στο «Πόλιουντ». Στον άλλο ημιτελικό θα παίξει η Λοκομοτίβα με τη Ριέκα.

Οι παίκτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μάλιστα, θα δώσουν δύο σερί ντέρμπι με τη Χάιντουκ εκτός έδρας. Στις 30 του μήνα για το πρωτάθλημα και στις 3 Απριλίου για το Κύπελλο. Ο ημιτελικός είναι μονός, ενώ ο τελικός διπλός και τα ματς θα γίνουν στις 15 και 30 Μαϊου. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει 17 τρόπαια, ενώ στα 9 είναι η Χάιντουκ, που το πήρε τα δύο τελευταία χρόνια.