Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο: Το καυστικό tweet της Ντόρτμουντ μετά την πρόκριση επί της Παρί

Παρί Σεν Ζερμέν - Ντόρτμουντ

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο: Το καυστικό tweet της Ντόρτμουντ μετά την πρόκριση επί της Παρί

Κώστας Τόπας 11:04 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 19.05.2024

Η Ντόρτμουντ δεν ξέχασε το πικάρισμα της Παρί Σεν Ζερμέν, πριν από τέσσερα χρόνια και μετά την πρόκριση στον τελικό του Champions League, απάντησε στους Παριζιάνους με τον καλύτερο τρόπο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν το μεγάλο φαβορί για να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου, αλλά η Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, επικρατώντας με 2-0 συνολικό σκορ και να φτάσει στον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Εκεί όπου θα περιμένει τον νικητή του Ρεάλ - Μπάγερν. Δύο ομάδες που θα κοντραριστούν απόψε (08/05, 22:00) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Στη ρεβάνς στο Παρίσι, η Ντόρτμουντ αμύνθηκε γενναία και άξιζε πλήρως τη νίκη της και μια θέση στον τελικό στο «Γουέμπλεϊ» τον επόμενο μήνα. Η γερμανική ομάδα θεωρείται γενικά ως ένας αριστοκρατικός σύλλογος, ένας σύλλογος που λειτουργεί με τις δυνατότητές του.

Η πίστη και η αφοσίωση των οπαδών στο περίφημο Κίτρινο Τείχος βοήθησαν να κερδίσουν αυτή τη φήμη, αλλά όπως κάθε σύλλογος, δεν τους αρέσει να τους «πικάρουν» όταν γνωρίζουν ήττες. Ωστόσο, ο επίσημος λογαριασμός της Ντόρτμουντ στο Twitter, θυμήθηκε το tweet που είχε κάνει η Παρί Σεν Ζερμέν πριν από τέσσερα χρόνια.

Το εν λόγω tweet ήταν από τον Μάρτιο του 2020, το οποίο δημοσιεύτηκε από την Παρί αφού νίκησε 2-0 την Ντόρτμουντ στον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League. Στον πρώτο αγώνα, που έχασε 2-1 από τους Βεστφαλούς, ο τότε επιθετικός της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάαλαντ πανηγύρισε τα γκολ του με τη πόζα διαλογισμού σήμα κατατεθέν του.

Μετά το δεύτερο παιχνίδι, η ομάδα της Παρί κορόιδεψε τον Νορβηγό επιθετικό αντιγράφοντας την πόζα του ενώ πόζαρε για μια ομαδική φωτογραφία. Τέσσερα χρόνια μετά, η Ντόρτμουντ δεν το έχει ξεχάσει. Το βράδυ της Τρίτης ο διαχειριστής της γερμανικής ομάδας στα social media αναδημοσίευσε το tweet της PSG με τη λεζάντα: «Γεύση σαν καλό κρασί».

Η εκδίκηση του «ασχημόπαπου»: «Είπαν ότι δεν είμαι καλός αλλά τώρα πρέπει να σωπάσουν και να με δουν στον τελικό»
CHAMPIONS LEAGUE

10:26 - 08.05.2024

Η εκδίκηση του «ασχημόπαπου»: «Είπαν ότι δεν είμαι καλός αλλά τώρα πρέπει να σωπάσουν και να με δουν στον τελικό»

Ο Emre Can, ο οποίος έχει επικριθεί και υποτιμηθεί στη Γερμανία, απάντησε στους επικριτές του αφού έλαμψε με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, στην πρόκρισή της στον τελικό του Champions League 11 χρόνια αργότερα.

Μέσα σε λίγες ώρες η ανάρτηση κέρδισε πάνω από 525.000 likes και πάνω από 90.000 reposts. Όπως λέει και η παροιμία, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο.