Ο Αλμέιδα, αν το θελήσει, μπορεί να κάνει ακόμα και 10 αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για τον ΟΦΗ
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα, αν το θελήσει, μπορεί να κάνει ακόμα και 10 αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για τον ΟΦΗ

Κώστας Τσίλης 08:31 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 01.10.2023

Με βάση τα αγωνιστικά δεδομένα στην ΑΕΚ, ο Αλμέιδα έχει την δυνατότητα να κάνει ακόμα και δέκα αλλαγές στην βασική ενδεκάδα του αυριανού ματς με τον ΟΦΗ, σε σχέση μ' αυτή απέναντι στον Ατρόμητο

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει αποδείξει ήδη από την περυσινή σεζόν, πως είναι φανατικός θιασώτης του rotation, καθώς αντιμετωπίζει όλους ανεξαιρέτως τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ της ΑΕΚ, ως εν δυνάμει βασικούς. Και όταν ο Αργεντινός τεχνικός μιλάει για rotation, δεν εννοεί δυο ή τρεις αλλαγές. Στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο, έφερε στην ενδεκάδα συνολικά οκτώ καινούργιους παίκτες, σε σχέση με το αρχικό σχήμα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτός είναι ο ορισμός που δίνει ο Αλμέιδα στο rotation. 

Είναι βέβαιο πως κάτι αντίστοιχο θα κάνει και στο αυριανό παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Μάλιστα, θεωρητικά πάντα, με βάση τα αγωνιστικά δεδομένα που έχει ο Αλμέιδα, υπάρχει η δυνατότητα αν το θελήσει, να κρατήσει μόνο τον Τσίτσα Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Και τους υπόλοιπους δέκα της ενδεκάδας, να τους αλλάξει σε σχέση με το ματς με τον Ατρόμητο. Σκεφτείτε πως ο Μουκουντί είναι πανέτοιμος, ενώ πιθανότατα και ο Βίντα θα είναι στην αποστολή. Ο Ρότα έτσι κι αλλιώς θα πάρει την θέση του τιμωρημένου Σιντιμπέ, ενώ ο Μοχαμάντι μπορεί να φρεσκάρει τον Χατζισαφί. 

Στα χαφ υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει το αυριανό ματς με τον Σιμάνσκι και τον Πινέδα, αντί του Γιόνσον και του Μάνταλου. Στην τριάδα πίσω από τον φορ, ο Γκατσίνοβιτς, ο Τσούμπερ και ο Ελίασον, μπορούν να μπουν στις θέσεις των Πισάρο, Αραούχο και Άμραμπατ. Και ο Γκαρσία να παίξει στην κορυφή της επίθεσης αντί για τον Πόνσε. Φυσικά όλο αυτό σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς δεν είναι σίγουρο πως αυτό θα είναι και το αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα. Μπορεί ο Βίντα να μην είναι έτοιμος για να ξεκινήσει στην ενδεκάδα ή να προτιμήσει να κρατήσει στο βασικό σχήμα κάποιους απ' αυτούς που έπαιξαν με τον Ατρόμητο, όπως ο Χατζισαφί ή ο Αραούχο. 

Πάντως το ένα δεδομένο είναι πως ο Αλμέιδα έχει την δυνατότητα, αν το θελήσει, να κάνει ακόμα και δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα του ματς με τον ΟΦΗ, σε σχέση μ' αυτή που ξεκίνησε απέναντι στον Ατρόμητο την περασμένη Πέμπτη. Και το δεύτερο δεδομένο, πως ο Αργεντινός τεχνικός και πάλι στο αυριανό παιχνίδι στο Ηράκλειο, θα κάνει rotation στο αρχικό σχήμα. Με τον δικό ορισμό του ορισμό του rotation, μ' ότι και αν αυτό συνεπάγεται.