Ο Αλμέιδα θέλει πανέτοιμο τον Αραούχο για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο κομβικό ματς στο Περιστέρι

Σέρχιο Αραούχο

i

©Intime

Ο Αλμέιδα θέλει πανέτοιμο τον Αραούχο για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο κομβικό ματς στο Περιστέρι

Κώστας Τσίλης 08:55 - 20.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 20.01.2024

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ΑΕΚ, ο Αλμέιδα θα ήθελε να έχει στο βασικό σχήμα τον Αραούχο αλλά δεν μπορεί να το αποφασίσει πριν από την τελευταία προπόνηση

Από τη στιγμή που την προηγούμενη Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη χάθηκε ο στόχος υπεράσπισης του τίτλου του κυπέλλου που κατακτήθηκε πέρυσι, για την ΑΕΚ κάθε ματς πρωταθλήματος είναι πλέον εξαιρετικά σημαντικό. Πολλώ δε μάλλον ένα παιχνίδι στην έδρα του φορμαρισμένου Ατρόμητου, μόλις λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τον Άρη. Δεδομένα πρόκειται για κομβικό ματς. Και σε τέτοιο παιχνίδι, ο Ματίας Αλμέιδα θα ήθελε να έχει στη βασική ενδεκάδα τον αρχηγό της ΑΕΚ. 

Για περισσότερους από έναν λόγους, καθαρά αγωνιστικούς και τακτικούς αλλά και μη αγωνιστικούς, θα είναι υπερπολύτιμη η παρουσία του Σέρχιο Αραούχο στο αρχικό σχήμα του αυριανού παιχνιδιού στο Περιστέρι. Ειδικά από την στιγμή που δεν θα υπάρχει Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση, αλλά και ο Στίβεν Τσούμπερ είναι φορτωμένος με κούραση από τα συνεχόμενα απαιτητικά ματς στα οποία έχει ξεκινήσει βασικός. Όμως και αυτά τα δεδομένα να μην υπήρχαν, πάλι θα είχε τεράστια σημασία να μπορεί ο αρχηγός της ΑΕΚ να είναι ετοιμοπόλεμος και διαθέσιμος για την ενδεκάδα. 

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που ο Αλμέιδα θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι και την σημερινή τελευταία προπόνηση, για να το αποφασίσει. Ο Αραούχο επέστρεψε από τραυματισμό στις 5 του Γενάρη. Έχει δηλαδή στα πόδια του περίπου δυο γεμάτες εβδομάδες σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Έχει μπει ως αλλαγή και με Άρη στο πρώτο ματς κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και με Παναθηναϊκό στο ντέρμπι πρωταθλήματος και στην ρεβάνς της περασμένης Τετάρτης στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα στο Κλεάνθης Βικελίδης o αρχηγός της ΑΕΚ μπήκε στο 73ο λεπτό. Κάτι που σημαίνει πως μαζί με την ημίωρο παράταση, έπαιξε 50 αγωνιστικά λεπτά. 

Δεδομένα ο ίδιος ο Αραούχο θέλει να ξεκινήσει βασικός, χωρίς δεύτερη σκέψη. Και αν το συζητήσει με τον Αλμέιδα, προφανώς αυτό θα του μεταφέρει. Από την άλλη μεριά ο Αργεντινός τεχνικός θέλει όταν θα δώσει ξανά θέση βασικού στον αρχηγό της ΑΕΚ, να είναι σίγουρος πως είναι 100% έτοιμος και δεν θα πάρει απολύτως κανένα ρίσκο. Τα δεδομένα δείχνουν πως υπάρχουν πιθανότητες αυτό να γίνει στο αυριανό ματς στο Περιστέρι, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να «κλειδώσει», πριν και την τελευταία προπόνηση.