Ο Άμραμπατ έμεινε στο γήπεδο μέχρι να βάλει το νικητήριο γκολ, σε ματς που θα έμενε στον πάγκο

Ο Άμραμπατ έμεινε στο γήπεδο μέχρι να βάλει το νικητήριο γκολ, σε ματς που θα έμενε στον πάγκο

Κώστας Τσίλης 12:41 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 22.04.2024

Βασικός και κορυφαίος του παιχνιδιού της ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν ο Άμραμπατ, που όμως με βάση τα δεδομένα των προηγούμενων ημερών, πιθανότατα δεν επρόκειτο να ξεκινήσει στην ενδεκάδα

Ο Νορντίν Άμραμπατ σχεδόν ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα, ακολούθησε στα Σπάτα ένα συντηρητικό πρόγραμμα. Στο κανονικό πρόγραμμα δουλειάς της ΑΕΚ μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, μπήκε την περασμένη Παρασκευή. Το γεγονός αυτό πως θα έκανε ο Μαροκινός μόλις δυο φουλ προπονήσεις, αλλά και με δεδομένο πως πάντα ο Αλμέιδα τον θέλει στα ντέρμπι, οδηγούσε απευθείας στο συμπέρασμα πως δεν επρόκειτο να ξεκινήσει βασικός στο ματς με τον Άρη στο Βικελίδης.

Ο Άμραμπατ και ένα κουβάρι αποφασισμένων για all in
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:06 - 22.04.2024

Ο Άμραμπατ και ένα κουβάρι αποφασισμένων για all in

Δεν είναι μόνο οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί που πήρε η ΑΕΚ στο Χαριλάου, αλλά και το μήνυμα που έστειλε και ο Άμραμπατ αλλά και όλοι οι συμπαίκτες του, για το πόσο είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να τα παίξουν όλα για τον στόχο τους - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Πιθανότατα αυτός ήταν ο σχεδιασμός που είχε κάνει αρχικά ο Αργεντινός τεχνικός, προκειμένου λίγο να προφυλάξει τον Άμραμπατ και να τον έχει και απολύτως φρέσκο για το ντέρμπι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό. Όμως το πρόβλημα που προέκυψε με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς την τελευταία στιγμή, έτσι κι αλλιώς υποχρέωσε τον Αλμέιδα να αναθεωρήσει τα αγωνιστικά του πλάνα και να πάει σε διαφορετικές επιλογές στην ενδεκάδα. Αυτή η αναθεώρηση έφερε τον Άμραμπατ στο βασικό σχήμα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Μαροκινός δεν ήταν από τους πρώτους που έφυγε ως αλλαγή από το γήπεδο. Προηγήθηκε χρονικά στο ματς η αντικατάσταση του Νίκλας Ελίασον. Κυρίως διότι ο Αλμέιδα έβλεπε από τον πάγκο αυτό που ήταν και πολύ εμφανές μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Ο Άμραμπατ ήταν πολύ καταπονημένος, αλλά είχε τέτοιο πείσμα να βοηθήσει την ΑΕΚ να βρει το νικητήριο γκολ, που δεν ήταν για να βγει αλλαγή. Τουλάχιστον όχι μέχρι να κάνει την δουλειά.

Ο Άμραμπατ έβαλε το γκολ με άπιαστο σουτ, πανηγύρισε κάνοντας σπριντ για να φτάσει να γίνει ένα "κουβάρι" μ' όλους τους συμπαίκτες του. Και αμέσως μετά, ζήτησε αλλαγή καθώς δεδομένα δεν είχε άλλες δυνάμεις. Κρατούσε και λίγο τον οπίσθιο μηριαίο του και αυτό προφανώς βάζει και ένα άγχος στον Άλμειδα. Θα πρέπει να περιμένει ο Αργεντινός τεχνικός και τη σημερινή αλλά και την αυριανή προπόνηση, για να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης του Άμραμπατ. Και να ξέρει που και πόσο μπορεί να έχει διαθέσιμο τον Μαροκινό για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς που σίγουρα ο Μαροκινός δεν θέλει με τίποτα να χάσει.