Ο Αράο και ο λόγος για την παρουσία δύο «εξαριών»

Γουίλιαν Αράο

i

Intime

Ο Αράο και ο λόγος για την παρουσία δύο «εξαριών»

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:48 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 21.09.2023

Ένα τρικ που μεταχειρίζεται ο Πατσέτα στη Βιγιαρεάλ, ίσως να ωθήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, διάταξη με δύο αμυντικούς χαφ.

Ένα σοβαρό μέλημα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η αναχαίτιση της Βιγιαρεάλ. Πρόκειται με διαφορά για τον πιο ποιοτικό και ισχυρό αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός και κατά συνέπεια, η δουλειά του Σέρβου προπονητή είναι πολύ δύσκολη.

Επιπροσθέτως, στο «Κεράμικα» εργάζεται νέος προπονητής, ο Πατσέτα, ο οποίος έχει φέρει μικρές διαφοροποιήσεις στο αγωνιστικό στυλ του «κίτρινου υποβρυχίου». Η άποψη που είχε ο Γιοβάνοβιτς για τη Βιγιαρεάλ έχει προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό, στην εικόνα από το κυριακάτικο ματς με την Αλμερία. 

Ένα από τα τρικ που μεταχειρίστηκε ο Πατσέτα την Κυριακή, είναι ο νέος ρόλος που έδωσε στον Ζεράρ Μορένο. Ο 31χρονος επιθετικός έχει αδιαμφισβήτητη αξία και μεγάλη εμπειρία, όμως ο Πατσέτα του ανέθεσε μία νέα αποστολή.

Τυπικά, ο Μορένο έπαιξε πίσω από τον «φουνταριστό» Σορλόθ στο σύστημα 4-2-3-1 που εφάρμοσε ο Πατσέτα. Ωστόσο, ο Μορένο δεν είναι «δεκάρι», ούτε γύριζε πιο χαμηλά στο τερέν για να λειτουργήσει ως τρίτος χαφ. 

Πρόβλημα με τον διαιτητή του ντέρμπι: Ο Μπένετ ψάχνει αλλά δεν έχει βρει ξένο ρέφερι για το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
EUROPA LEAGUE

15:12 - 20.09.2023

Πρόβλημα με τον διαιτητή του ντέρμπι: Ο Μπένετ ψάχνει αλλά δεν έχει βρει ξένο ρέφερι για το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Πρόβλημα με την διαιτησία ενόψει του ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού κι ΑΕΚ φαίνεται πως έχει προκύψει, με ΕΠΟ και ΚΕΔ να αναζητούν αλλά να μην βρίσκουν ξένο ρέφερι. Ανοικτό ακόμα για Έλληνα διαιτητή!

Αντιθέτως, ο Ισπανός επιθετικός συμπεριφερόταν περισσότερο ως δεύτερος επιθετικός, κινήθηκε πιο κοντά στον Σορλόθ, σαν να αποτελούν δίδυμο. Ο Ζεράρ Μορένο είναι στράικερ και πάντα ο φυσικός χώρος του ήταν η αντίπαλη περιοχή. Με ένα ματς στο «10», δεν πρόκειται να συνηθίσει στη θέση.

Η παρουσία του Μορένο στην ενδεκάδα προκαλεί έξτρα πίεση στο κέντρο της άμυνας, αφού οι δύο στόπερ του Παναθηναϊκού θα κληθούν ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν δύο επιθετικούς και όχι έναν.

Παναθηναϊκός: Μία αναγκαστική αλλαγή και οι άλλοι δέκα του Γιοβάνοβιτς
EUROPA LEAGUE

00:15 - 20.09.2023

Παναθηναϊκός: Μία αναγκαστική αλλαγή και οι άλλοι δέκα του Γιοβάνοβιτς

Ο Χουάνκαρ είναι τιμωρημένος και ο Μλαντένοβιτς θα παίξει βασικός εναντίον της Βιγιαρεάλ. Για τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας του Παναθηναίκού, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει τις σκέψεις του.

Αυτή η ιδιομορφία στην τακτική του Πατσέτα, ενδέχεται να ωθήσουν τον Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά φέτος, δύο κλασικά «εξάρια»: τον Ρούμπεν Πέρεθ και τον Γουίλιαν Αράο. Διότι ο Βραζιλιάνος έχει την ευχέρεια εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες του παιχνιδιού, να μετατραπεί σε τρίτο κατά συνθήκη στόπερ.

Επιπροσθέτως, ο Αράο έχει αγωνιστεί σε δεκάδες ανταγωνιστικά ματς στην καριέρα του με τη φανέλα της Φλαμένγκο. Έχει κατακτήσει δύο Κόπα Λιμπερταδόρες, έχει μάθει στην πίεση και ξέρει πως να ανταποκριθεί. Οπότε, ο Γιοβάνοβιτς έχει έναν παίκτη ο οποίος έχει αντιμετωπίσει αντιπάλους υψηλού επιπέδου και μπορεί να τον εμπιστευτεί.