Παναθηναϊκός: Μία αναγκαστική αλλαγή και οι άλλοι δέκα του Γιοβάνοβιτς

Ο Γιοβάνοβιτς μιλά σε παίκτες του Παναθηναϊκού

i

Intime

Παναθηναϊκός: Μία αναγκαστική αλλαγή και οι άλλοι δέκα του Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:15 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 20.09.2023

Ο Χουάνκαρ είναι τιμωρημένος και ο Μλαντένοβιτς θα παίξει βασικός εναντίον της Βιγιαρεάλ. Για τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας του Παναθηναίκού, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει τις σκέψεις του.

Το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ, αρχίζει με μία αναγκαστική αλλαγή. Γιατί ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς θα αντικαταστήσει υποχρεωτικά τον Χουάνκαρ στην ενδεκάδα, αφού ο Ισπανός είχε αποβληθεί εναντίον της Μπράγκα, στη ρεβάνς των Play Off του Champions League. Με τον Ισπανό να εκτίει την ποινή του στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Οι υπόλοιπες επιλογές του Γιοβάνοβιτς είναι ανοιχτές. Το βέβαιο είναι πως ο Σέρβος έχει στο μυαλό του την αλληλουχία των παιχνιδιών που θα δώσει ο Παναθηναϊκός έως τις 5 Οκτωβρίου, στην επόμενη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού με τις νέες εμφανίσεις - Εξαντλήθηκε η πράσινη φανέλα, προς sold out και η λευκή (pics)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:02 - 19.09.2023

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού με τις νέες εμφανίσεις - Εξαντλήθηκε η πράσινη φανέλα, προς sold out και η λευκή (pics)

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες των παικτών του Παναθηναϊκού με τις νέες εμφανίσεις - Εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες η πρώτη παρτίδα της πράσινης φανέλας

Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν θα προβεί σε άλλη αλλαγή, εκτός από του Μλαντένοβιτς. Ο 61χρονος προπονητής προσανατολίζεται να διατηρήσει τους δέκα που άρχισαν στο Αγρίνιο το Σάββατο, με την εξαίρεση του τιμωρημένου Χουάνκαρ.

Ο Μπρινιόλι αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον να παίξουν στο κέντρο της άμυνας και ο Κώτσιρας να καλύψει το δεξιό άκρο. Οι Ρούμπεν, Βιλένα και Μπερνάρ θα συγκροτήσουν την τριάδα του «άξονα», οι Παλάσιος και Μαντσίνι θα αγωνιστούν στα «φτερά» της επίθεσης και ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Μία άλλη παράμετρος είναι η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Η Βιγιαρεάλ είναι πολύ δυνατή και ίσως χρειαστεί ενίσχυση με τον Τσέριν, ο οποίος μπορεί να προσθέσει ένταση, ενέργεια και πιο αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ένας εξτρέμ θα μείνει στον πάγκο και ο Μπερνάρ θα μετατεθεί στο αριστερό άκρο.

Πάντως, ο Γιοβάνοβιτς δεν σκοπεύει να μεταβάλλει την κεντρική ιδέα της τακτικής του. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κρατήσει τη μπάλα και να επιτεθεί και δεν θα περιμένει τη Βιγιαρεάλ στην άμυνα. Γιατί ο Σέρβος εκτιμά πως αν επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο, τότε ο κίνδυνος για τον Μπρινιόλι θα μεγαλώσει. Το πιο ασφαλές σενάριο για τους «πράσινους», είναι να έχουν την πρωτοβουλία. Εύκολο; Καθόλου, αλλά οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς θα το επιδιώξουν.